Σε ετοιμότητα ο στρατός στη Συρία

Σε ετοιμότητα ο στρατός στη Συρία

 

Ο συριακός στρατός παραμένει σε κατάσταση συναγερμού έστω κι αν απομακρύνεται η προοπτική μιας αμερικανικής επίθεσης, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Η αμερικανική επίθεση κατά της Συρίας, εάν πραγματοποιηθεί, είναι μια μορφή υποστήριξης προς την τρομοκρατία. Ο στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θα παραμείνει έτσι μέχρις ότου εξαλειφθεί πλήρως η τρομοκρατία”, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

“Οι μισθοφόροι στη Συρία δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους και όπως αυτοί, έτσι και όσοι βρίσκονται πίσω τους, θα αποτύχουν”, συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος.

“Μια άμεση αμερικανική επέμβαση θα αποτελούσε μια μορφή διαρκούς πολέμου κατά της Συρίας για να υποστηριχθεί η τρομοκρατία”, πρόσθεσε.

“Η Συρία θα αμυνθεί με όλα τα μέσα”, προειδοποίησε. “Η Συρία και ο συριακός λαός θα συνεχίσουν να ανθίστανται και θα καταφέρουν να νικήσουν την τρομοκρατία”, υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η Συρία ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να εμποδίσουν “οποιαδήποτε επίθεση” εναντίον της.

Σε επιστολή του προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και την πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ Μαρία Κριστίνα Περσεβάλ, ο Σύρος απεσταλμένος στον ΟΗΕ πρεσβευτής Μπασάρ Τζααφάρι καλεί “το γενικό γραμματέα να αναλάβει τις ευθύνες του εμποδίζοντας κάθε επίθεση κατά της Συρίας και προωθώντας μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση”, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ο Τζααφάρι καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να “παραμείνει μια βαλβίδα ασφαλείας εμποδίζοντας την παράλογη χρήση ισχύος εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας”.

Ο Τζααφάρι τονίζει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να “διατηρήσουν το ρόλο του οπαδού της ειρήνης και του εταίρου της Ρωσίας ενόψει της διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία και όχι του κράτους που κάνει χρήση βίας εναντίον οιουδήποτε αντιτίθεται στις πολιτικές του”.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι ότι αναλύσεις έδειξαν ότι στην επίθεση της 21ης Αυγούστου έγινε χρήση αερίου σαρίν από τις δυνάμεις του καθεστώτος, ο Τζαφάρι τόνισε ότι ο Κέρι “επικαλείται παλιές ιστορίες που έχουν κατασκευάσει τρομοκράτες” βασισμένες σε πλαστές φωτογραφίες από το Ιντερνετ.

Εν τω μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 42 άνθρωποι, αντάρτες, στρατιώτες και πολίτες, έχασαν τη ζωή τους χθες σε επίθεση του συριακού στρατού κατά των ανταρτών στην πόλη Ρουχάιμπα, βορειοανατολικά της Δαμασκού, σε αντίποινα για επίθεση των ανταρτών εναντίον θέσεων του στρατού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ