Σε δημοπρασία τα πολύχρωμα “μήλα” της Apple

Σε δημοπρασία τα πολύχρωμα “μήλα” της Apple

 

Σε δημοπρασία βγαίνουν δύο «ιστορικοί» λογότυποι της Apple, με το μήλο στις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, που αποτελούσαν το επίσημο έμβλημα της εταιρείας από το 1977 μέχρι τα τέλη των 1990s’ και κοσμούσαν τα κεντρικά γραφεία της, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Οι τιμές εκκίνησης για τα δύο εμβληματικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον οίκο Bonham’s που ανέλαβε τη διαδικασία πώλησής τους, κυμαίνονται από 7.300 έως 11.000 ευρώ.

Τα συγκεκριμένα «μηλαράκια» έχουν κάποιες φθορές και βρίσκονταν ακριβώς εκεί όπου γεννήθηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά μηχανήματα στην ιστορία των υπολογιστών, αυξάνουν αρκετά την αξία τους, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Για την ιστορία, το εν λόγω σήμα σχεδιάστηκε από τον Rob Janoff, ο οποίος περιέλαβε τη δαγκωνιά στη δεξιά πλευρά για να δώσει την αίσθηση του όγκου στο σχέδιο, ενώ η πολυχρωμία εκτός από την άμεση αναφορά στον έγχρωμο υπολογιστή Apple II, έδινε μια πιο ανθρώπινη χροιά στην εταιρεία, αλλά εξέφρασαν και την επιθυμία του Jobs να κάνει το λογότυπο πιο ελκυστικό στα παιδιά.

Σημειώνεται ότι η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη.

 

Πηγή metrogreece.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.