Σάλος στην Ολλανδία με τον Τζεφ Μπέζος – Διαλύουν ιστορική γέφυρα στο Ρότερνταμ για τη διέλευση του γιοτ του

Οργή έχει προκαλέσει η ανακοίνωση από τον δήμο του Ρότερνταμ ότι μια ιστορική γέφυρα της ολλανδικής πόλης-λιμάνι θα διαλυθεί προσωρινά για να καταστεί δυνατή η διέλευση του σούπερ-γιοτ του Τζεφ Μπέζος.

Η εμβληματική γέφυρα που χρονολογείται από το 1878, η οποία επισκευάστηκε μετά τον βομβαρδισμό της το 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πολύ χαμηλή για τη διέλευση του πλοίου του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, που είναι μια πολυτελής θαλαμηγός αξίας 430 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ναυπηγική εταιρεία ζήτησε από τον δήμο του Ρότερνταμ να αποσυναρμολογήσει προσωρινά τη γέφυρα, αφαιρώντας το κεντρικό της τμήμα, ώστε να μπορέσει να περάσει από κάτω το σούπερ-γιοτ, ένα τεράστιο ιστιοφόρο, που ναυπηγείται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon Τζεφ Μπέζος.

“Αυτό είναι το μόνο πέρασμα προς τη θάλασσα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του δήμου του Ρότερνταμ, προσθέτοντας ότι τα έξοδα της επιχείρησης θα καταβληθούν από τη ναυπηγική εταιρεία. Η θαλαμηγός ναυπηγείται επί του παρόντος στο Αλμπλάσερνταμ, κοντά στο Ρότερνταμ, και αναμένεται να περάσει φέτος το καλοκαίρι κάτω από τη γέφυρα Κόνινγκσαβενμπρουγκ, που είναι πολύ χαμηλή για το τρικάταρτο ιστιοφόρο.

Ο δήμος δέχτηκε να διαλύσει τη γέφυρα παρ’ ότι είχε υποσχεθεί μετά μια μεγάλη ανακαίνιση το 2017 να μην διαλυθεί ποτέ πλέον αυτό το τεχνούργημα, γνωστό ως Ντε Χεφ στους κατοίκους του Ρότερνταμ. Ο δήμος της ολλανδικής πόλης επεσήμανε την οικονομική σημασία και τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από τη ναυπήγηση της θαλαμηγού και διαβεβαίωσε ότι η γέφυρα θα αποκτήσει ξανά τη σημερινή της μορφή.

“Είναι σημαντικό να υπάρχουν δουλειές, αλλά υπάρχουν και όρια στο τι μπορείτε να κάνετε στην κληρονομιά μας” φέρεται να είπε μέλος της Ιστορικής Εταιρείας του Ρότερνταμ.

Πολιτικός με καταγωγή από το Ρότερνταμ επέπληξε ορισμένες από τις επιχειρηματικές πρακτικές της Amazon, γράφοντας στο twitter: “Αυτός ο άνθρωπος κέρδισε τα χρήματά του με  περικοπές προσωπικού, φοροδιαφυγή, αποφυγή κανονισμών και τώρα πρέπει να γκρεμίσουμε το όμορφο εθνικό μας μνημείο;”.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.