Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς: Πολιτική κόντρα για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

” Πυρά”  κατά της υπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως για την τροπολογία που αφορά στην χορήγηση των voucher 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνικού εξοπλισμού,laptop και tablet εξαπέλυσε σήμερα ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του voucher είναι 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές). Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου- Αυγούστου 2021.

Φίλης:  Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κατέφυγε στο γνωστό κόλπο

Όπως δήλωσε ο κ. Φίλης  ” Άλλη μια φορά η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη κατέφυγε στο γνωστό κόλπο να θέτει μαζί, στην ίδια τροπολογία, μια θετική ρύθμιση με τέσσερις – πέντε αρνητικές, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να «ταΐζει» με ψέματα τον πάντα πρόθυμο μηχανισμό προπαγάνδας και διαστρέβλωσης”.

“Έτσι, αντί να φέρει ξεχωριστά τη ρύθμιση για τα voucher των 200€ στους εκπαιδευτικούς (ποσό φυσικά ανεπαρκές για αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης), τη «φύτεψε» σε τροπολογία που ταυτόχρονα περιείχε ρυθμίσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την αξιολόγηση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, την ΕΘΑΑΕ κλπ. Το έκανε, γνωρίζοντας φυσικά την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης για αυτές τις διατάξεις. Το έκανε, ώστε να μπορεί να συκοφαντήσει στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που διαρκώς από τις αρχές του 2020 ζητάει για την τηλεκπαίδευση κάλυψη της δαπάνης των εκπαιδευτικών από το κράτος. Όπως παλιότερα συκοφαντούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλει προσλήψεις εκπαιδευτικών, επειδή καταψηφίζει… τον προϋπολογισμό!”.

Κι όλα αυτά τα φτηνά ψέματα, από μια υπουργό που μόλις προχτές καταγγέλθηκε από τα ελληνικά hoaxes για την αποτυχημένη της προσπάθεια να μπλέξει το ΣΥΡΙΖΑ στη δική της, αποκλειστικά δική της, προσπάθεια εισαγωγής της σκοταδιστικής θεωρίας του «Αγέννητου παιδιού» στα σχολεία μας.

Λυπάμαι όταν βλέπω την υπουργό να συμπεριφέρεται σαν το τελευταίο τρολ των σόσιαλ μίντια. Δεν άξιζε αυτή η τύχη στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

H απάντηση της ΝΔ

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση η κοινωνική πολιτική είναι κούφια λόγια και ανούσιες μεγαλοστομίες” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και το voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από τους εκπαιδευτικούς.

“Η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα ζητήματα είναι απόλυτα ξεκάθαρη για την αντίληψή του σχετικά με την κοινωνική πολιτική. Μόνο τις τελευταίες ώρες, οι βουλευτές του κυρίου Τσίπρα ψήφισαν “παρών” στη σύμβαση δωρεάς για παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και καταψήφισαν τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών μας με voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού” σημειώνει η ΝΔ.

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση η κοινωνική πολιτική είναι κούφια λόγια και ανούσιες μεγαλοστομίες. Όταν, όμως, έρχεται η κρίσιμη ώρα των πράξεων, ο κύριος Τσίπρας και τα στελέχη του αναζητούν προφάσεις για να μην στηρίξουν πρωτοβουλίες όπως το να έχουν ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο τα παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα ή να μπορούν όλοι οι δάσκαλοι να αποκτήσουν με μικρότερο ή και με καθόλου κόστος τεχνολογικό εξοπλισμό” προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει:

‘Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τη Βουλή των Ελλήνων αποκλειστικά και μόνο ως πεδίο για φτηνά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του Αλέξη Τσίπρα και όχι ως σημείο αφετηρίας για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει να νομοθετεί και να υλοποιεί παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν άμεσα την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων”.

Κεραμέως σχολεία

“ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ & ΜΕΡΑ25 καταψήφισαν τη στήριξη όλων των εκπαιδευτικών μας με voucher για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Επιμένουν σε μηδενισμό και στείρα άρνηση. Ενισχύουμε τους εκπαιδευτικούς μας που συμβάλλουν καθοριστικά σε ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας” είχε γράψει χθες στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το ΚΙΝΑΛ,  όπως αναφέρει στο  ενημερωτικό του σημείωμα,  εξηγεί ότι η αρνητική στάση υπαγορεύτηκε από την «τακτική της εισαγωγής τροπολογιών-νομοσχεδίων με πολλά επιμέρους άρθρα» .

“Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πάγια τακτική της εισαγωγης τροπολογιών-νομοσχεδίων με πολλά επιμέρους άρθρα. Παραβιάζει έτσι τις αρχές της καλής νομοθέτησης και παγιδεύει την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ψηφίσει ξεχωριστά κάθε άρθρο!

Με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας προωθήθηκε ένα σύνολο ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και το voucher 200€ στους εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού -ποσό που πάντως είναι πολύ μικρό και πολύ καθυστερημένο μετά από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης. Το μέτρο έχει ορθή στόχευση αλλά για να μην είναι προσχηματικό, οφείλει να αυξηθεί, ενώ πρέπει να συνοδεύεται κι από γενναία ενίσχυση των υποδομών του ψηφιακού σχολείου (υποδομές, Wi-Fi κλπ).

Η εμβληματική όμως διάταξη της τροπολογίας είναι το άρθρο 3 με το οποίο η Υπουργός διατηρεί την ελάχιστη βάση εισαγωγής και καταργεί τη συμπλήρωση του Διπλού Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μια βαθιά αντιεκπαιδευτική, έως και αντισυνταγματική ρύθμιση, που δημιουργεί σοβαρά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ηθικά προβλήματα. Εισάγει την πρακτική της λοταρίας στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί μπορεί να εισαχθεί σε ένα τμήμα ένας μαθητής με χαμηλότερη βαθμολογία από έναν άλλον που θα έχει υψηλότερη!

Βασική μας θέση για την εισαγωγή είναι η εφαρμογή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ –όπως ισχύει γενικά στην Ευρώπη-, για να λήξει η διαρκής ενασχόληση με το Σύστημα Πρόσβασης, που όλο αλλάζει εδώ και μισό αιώνα!

Το Κίνημα Αλλαγής, σταθερό στις απόψεις του για το σχολείο του μέλλοντος, καταψήφισε την τροπολογία” αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ενημερωτικό σημείωμα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ