Σάλος με την επικήρυξη του Πούτιν – Ρώσος επιχειρηματίας δίνει 1 εκατ. δολάρια για τη σύλληψή του

Ρώσος επιχειρηματίας με έδρα την Καλιφόρνια προσέφερε 1 εκατομμύριο δολάρια για τη σύλληψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Υπόσχομαι να πληρώσω 1.000.000 δολάρια στον (στους) αξιωματικό(ους) που, τηρώντας το συνταγματικό τους καθήκον, συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και διεθνή νομοθεσία», υποσχέθηκε την Τρίτη ο Alex Konanykhin στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο επενδυτής του Σαν Φρανσίσκο – ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τον Lance Bass και τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak στο “Unicorn Hunters” του Amazon Prime – δημοσίευσε αρχικά μια αφίσα που έγραφε: “Wanted: Dead or Alive. Βλαντιμίρ Πούτιν για μαζική δολοφονία».

Μετά την αφαίρεση αυτής της εικόνας από το Facebook, ο Konanykhin επέμεινε ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να πληρώσει για τη δολοφονία του Πούτιν.

«Ενώ ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ενθουσίαζε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, πιστεύω ότι ο Πούτιν πρέπει να προσαχθεί στη δικαιοσύνη», έγραψε σε νέα ανάρτηση.

 

Στην αρχική του ανάρτηση, ο Konanykhin ισχυρίστηκε ότι «ο Πούτιν δεν είναι ο Ρώσος πρόεδρος καθώς ήρθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα μιας ειδικής επιχείρησης ανατίναξης πολυκατοικιών στη Ρωσία, στη συνέχεια παραβίασε το Σύνταγμα εξαλείφοντας τις ελεύθερες εκλογές και δολοφονώντας τους αντιπάλους του».

«Ως Ρώσος και Ρώσος πολίτης, θεωρώ ηθικό μου καθήκον να διευκολύνω την αποναζικοποίηση της Ρωσίας», έγραψε, αναφερόμενος στον όρο που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Πούτιν για να δικαιολογήσει την επίθεση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Θα συνεχίσω τη βοήθειά μου προς την Ουκρανία στις ηρωικές προσπάθειές της να αντισταθεί στην επίθεση της τάξεως του Πούτιν», είπε, χρησιμοποιώντας τον ρωσικό όρο για «ορδή».

 

Ο Konanykhin είπε στο Insider ότι είχε προσφέρει τα δικά του χρήματα για να αποδείξει ότι ο πόλεμος δεν υποστηρίζεται από πολλούς Ρώσους.

«Εάν αρκετοί άλλοι κάνουν παρόμοιες δηλώσεις, μπορεί να αυξηθούν οι πιθανότητες σύλληψης και προσαγωγής του Πούτιν στη δικαιοσύνη», είπε στο πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον Πούτιν για εγκλήματα πολέμου, μια κατηγορία που διερευνά επίσημα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Konanykhin – ο οποίος κάποτε άξιζε τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Vice – δεν έχει πάει στη Ρωσία από τότε που έφυγε από τη χώρα το 1992, είπε στο Insider. Επέμεινε επίσης ότι δεν φοβάται αντίποινα από τους πιστούς του Πούτιν.

«Ο Πούτιν είναι γνωστό ότι δολοφονεί τους αντιπάλους του», είπε ο Konanykhin στην εφημερίδα. «Τώρα έχει εκατομμύρια από αυτούς».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ