Δήλωση “βόμβα” γερουσιαστή των ΗΠΑ: Εάν ένας αξιωματούχος του Κρεμλίνου σκότωνε τον Πούτιν…

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ κάλεσε τους Ρώσους να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ουκρανία ικέτευε τη Δύση να πολεμήσει την «πυρηνική τρομοκρατία».

Ο 66χρονος Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα, έκανε το κάλεσμα για δράση στο Twitter καθώς συνέκρινε τον Πούτιν με τον Ρωμαίο Ιούλιο Καίσαρα και τον ηγέτη των Ναζί Αδόλφο Χίτλερ.

«Υπάρχει Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης από τον Stauffenberg στον ρωσικό στρατό;» έγραψε ο Γκράχαμ.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο τελειώνει αυτό είναι να βγάλει κάποιος στη Ρωσία αυτόν τον τύπο από την μέση. Θα προσφέρατε στη χώρα σας –και στον κόσμο– μια εξαιρετική υπηρεσία».

Όπως αναφέρει η NY Post, φήμες θέλουν τον Πούτιν να είναι σε καταφύγιο στα Ουράλια Όρη, όπου έχει μεταφέρει και την οικογένειά του.

Η έκτακτη έκκληση του Γκράχαμ για τη δολοφονία ενός αρχηγού κράτους ήρθε καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρώπη να λάβει «άμεση δράση» αφού τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της ηπείρου το πρωί της Παρασκευής.

Ο γερουσιαστής Γκράχαμ

Εάν το εργοστάσιο της Ζαπορίζια είχε εκραγεί, θα ήταν «το τέλος για όλους. Το τέλος για την Ευρώπη. Η εκκένωση της Ευρώπης», είπε ο Ζελένσκι.

Μια μέρα νωρίτερα, ο Γκράχαμ φέρεται να είπε ότι ήταν λάθος για τον πολιτικό του σύμμαχο, πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, να αποκαλεί τον Πούτιν «ιδιοφυΐα» για τον απρόκλητο πόλεμο.

«Ας το ξεκαθαρίσουμε, ο Πούτιν δεν είναι ιδιοφυΐα, είναι εγκληματίας πολέμου», είπε ο Γκράχαμ, σύμφωνα με το CNN.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ