Σάλος από την επίσκεψη του Πούτιν στην Κριμαία

Σάλος από την επίσκεψη του Πούτιν στην Κριμαία

 

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε η επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμαία, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της σοβιετικής νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και ο Λευκός Οίκος καταδίκασαν την παρουσία του Πούτιν στη Σεβαστούπολη κάνοντας λόγο για «ανάρμοστη επίσκεψη» η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «σκόπιμη» την επίσκεψη λέγοντας μάλιστα ότι θα «κλιμακώσει την κρίση μεταξύ των δύο χωρών».

«Μια τέτοια πρόκληση προσφέρει άλλη μια επιβεβαίωση ότι η Ρωσία επιδιώκει σκοπίμως την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων στις ουκρανορωσικές σχέσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κριμαία, τονίζοντας:

«Θεωρούμε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία είναι παράνομη και δεν την αναγνωρίζουμε».

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε την Κριμαία ουκρανικό έδαφος και όπως γνωρίζω οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν προσκαλέσει τον Πούτιν να επισκεφθεί την Κριμαία, επομένως από αυτήν την άποψη η επίσκεψή του στην Κριμαία είναι ακατάλληλη», σημείωσε.

Ο Ράσμουσεν πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία ευδιάκριτη επιβεβαίωση για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την μεθόριο με την Ουκρανία.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Λευκός Οίκος για την επίσκεψη του Πούτιν στην Κριμαία

Συγκρούσεις με νεκρούς στη Μαριούπολη

Ο Πούτιν στην Κριμαία

Διπλωματικό αδιέξοδο στην Ουκρανία

Η επίκληση του Πούτιν στον πατριωτισμό

ΒΙΝΤΕΟ-Παρέλαση των ρωσικών δυνάμεων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ