Ρουσέφ: Η επιδημία του Ζίκα δεν απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Η επιδημία του Ζίκα δεν απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες», διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ η οποία συμμετείχε στην έναρξη της μεγάλης εκστρατείας με σκοπό την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ιό.

Σχεδόν 220.000 στρατιώτες ξεκίνησαν τη μεγάλη επιχείρηση, από σπίτι σε σπίτι, προκειμένου να επισκεφθούν 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και να ενημερώσουν τον κόσμο με ποιον τρόπο μπορούν να καταπολεμήσουν τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό.

“Η κατάσταση αυτή δεν θέτει σε κίνδυνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες” που θα διεξαχθούν στο Ρίο τον Αύγουστο, διαβεβαίωσε η Ρουσέφ. “Είμαστε βέβαιοι πως όταν ξεκινήσουν οι Αγώνες, θα έχουν καταγράψει σημαντικές επιτυχίες όσον αφορά στην εξολόθρευση των κουνουπιών”, συνέχισε.

Ντυμένη με ένα λευκό μπλουζάκι με το σλόγκαν “Μηδέν Ζίκα”, η πρόεδρος έδωσε το παράδειγμα σε μια συνοικία του Ρίο, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης, Εντουάρντο Πάες και ακολουθούμενη από δεκάδες δημοσιογράφους. Η Ρουσέφ επισκέφθηκε οικογένειες, έριξε η ίδια στο πόσιμο νερό, το φάρμακο που εξοντώνει τις προνύμφες και τράβηξε φωτογραφίες με νεαρές μητέρες και τα παιδιά τους.

Η πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η προσβολή από τον ιό που μεταφέρουν τα κουνούπια είναι “πολύ επικίνδυνη για τις έγκυες γυναίκες” γιατί μπορεί να προκαλέσει γενετικές δυσμορφίες, κυρίως μικροκεφαλία. “Ο πόλεμος εξαρτάται από εμάς”, είπε καλώντας όλους τους Βραζιλιάνους να συμμετάσχουν ενεργά στην καταπολέμηση του κουνουπιού, που έχει αναχθεί σε ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Πολλοί υπουργοί συμμετείχαν στην εκστρατεία αυτή σε διάφορες πόλεις, όπως το Σαλβαδόρ, το Ρεσίφε, την Κουριτίμπα και το Πόρτο Αλέγκρε. Και στις 26 Πολιτείες της Βραζιλίας, τα τρία σώματα των ενόπλων δυνάμεων μοίρασαν φυλλάδια με το σύνθημα: “Ένα κουνούπι δεν είναι πιο ισχυρό απ’ όλη τη χώρα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@WyreDavies

Διαβάστε επίσης:

Κρούσμα του Ζίκα και στην Κίνα

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.