Ρίχνει τους τόνους ο Τσαβούσογλου: Πολύ καλές οι σχέσεις μας με την Ελλάδα

Πολύ καλές τόνισε πως είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ από την συνέντευξη Τύπου που έδωσε από την Ισπανία, την οποία επισκέπτεται επισήμως, ανέφερε πως η συζήτηση των Συνθηκών, όπως αυτή της Λωζάνης, αποτελεί ελευθερία έκφρασης και όχι επιβουλή εδαφών γειτονικών χωρών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η Τουρκία έχει ξεπεράσει τη συνθήκη της Λωζάνης κι αν ακολουθεί πλέον μία νέο-οθωμανική πολιτική, ανέφερε ότι: «Η Τουρκία έχει γίνει μία χώρα που τηρεί πάντα το λόγο της και σέβεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Φυσικά και κάποιες μπορεί να κρίνονται. Και η Ισπανία δεν έχει υπογράψει στο παρελθόν συμφωνίες που τώρα τις κρίνει; Για παράδειγμα πριν από 22 χρόνια υπέγραψε μία συμφωνία με τη Βοσνία. Ήταν μία συμφωνία ανάγκης προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά μπορεί τώρα να πει κάποιος ότι ‘ήταν μία σπουδαία συμφωνία’;».

«Η Τουρκία σέβεται απολύτως την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών της χωρών. Ναι, με την Ελλάδα έχουμε κάποια προβλήματα και οι απόψεις μας δεν τείνουν στο να αυξάνουν την ένταση, αλλά να τη μειώνουν», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι πολύ καλές και τα διπλωματικά μας κανάλια ανοιχτά. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να κρίνουμε συμφωνίες του παρελθόντος είναι ελευθερία έκφρασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Τουρκία εποφθαλμιά τα εδάφη των γειτόνων της», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέο τουρκικό βίντεο με “ένταση” ανάμεσα σε σκάφη του Λιμενικού στα Ίμια

Σύμβουλος του Ερντογάν συνδέει την ένταση στο Αιγαίο με τους 8 στρατιωτικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ