Qatar Gate: Η πρώτη κατάθεση της Εύας Καϊλή – «Δεν μπορώ να εξηγήσω τα χρήματα στο σπίτι μου, αλλά το έκανε ο άντρας μου»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του Qatar Gate που έχει συγκλονίσει το Ευρωκοινοβούλιο. Τους καυτούς διαλόγους της πρώτης κατάθεσης της Εύας Καϊλή στη βελγική δικαιοσύνη μία μέρα μετά τη σύλληψή της έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΙ. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση στις βελγικές φυλακές περισσότερο από ένα μήνα, στο πλαίσιο των ερευνών των βελγικών αρχών για την υπόθεση «Qatar Gate»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, στην κατάθεσή της στις 10 Δεκεμβρίου 2022, προσπαθεί να δικαιολογήσει στον ανακριτή τις κινήσεις της αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της, ενώ παραδέχεται δύο συναντήσεις της ίδιας και του Ιταλού συντρόφου της με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ.

Ενώπιον των αρχών περιέγραψε τις πρώτες κινήσεις της, μόλις έπιασαν τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Οι πρώτες κινήσεις

«Αφού συνελήφθη ο άντρας μου, πήγα στο γραφείο του. Έψαξα τα πράγματά του για να καταλάβω γιατί συνελήφθη. Βρήκα τον υπολογιστή του και το τηλέφωνό του. Κάλεσα λοιπόν τον πατέρα μου που ήταν με το μωρό. Του ζήτησα να έρθει να πάρει την βαλίτσα», αναφέρει η ίδια.

Οι ανακριτές προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να μάθουν τι γνώριζε για τα χρήματα η Εύα Καϊλή.

Την ώρα που κατέθετε η Εύα Καϊλή η αστυνομία είχε ήδη συλλάβει τον πατέρα της.

Παρούσα στις συναντήσεις με τους Καταριανούς

Οι ανακριτές παραθέτουν στοιχεία από τις συναντήσεις του δικτύου του Παντσέρι με Καταριανούς και η Εύα Καϊλή καλείται να απαντήσει.

Η στενή σχέση Τζόρτζι – Παντσέρι

Αμέσως μετά η Εύα Καϊλή σκιαγραφεί στους ανακριτές την σχέση Παντσέρι-Τζιόρτζι.

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2023, η Εύα Καϊλή έδωσε νέα κατάθεση στον Βέλγο ανακριτή. Παράλληλα, σήμερα αναβλήθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Φραντσέσκο Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών.

Exit mobile version