Qatar Gate: Αύριο η κρίσιμη μέρα για την Εύα Καϊλή – Θα δηλώσει αθώα

Αύριο, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, θα κριθεί αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη για έναν ακόμη μήνα, ή αν θα βγει φορώντας «βραχιολάκι».

Qatar Gate: «Ο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια» λέει ο δικηγόρος του

Η Εύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές Χάρεν για την υπόθεση του Gatar Gate, όπου σήμερα συναντήθηκε με τον συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ενόψει της αυριανής κρίσιμης κατάθεσής της στον ανακριτή. Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος από προχθές βρίσκεται στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να το αποδείξει.

Όπως και την προηγούμενη φορά, θα ζητήσει την αποφυλάκιση της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ωστόσο, πολλά θα κριθούν από τα όσα έχει ήδη καταθέσει o Παντσέρι ύστερα από την συμφωνία του με τις Βελγικές αρχές.

Qatar Gate: Τι απαντά ο Ταραμπέλα μετά την κατάθεση Παντσέρι για τα «χρήματα σε σακούλες»

Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ”, δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

“Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του”, είπε ο Ουτεντάλ.

Qatar Gate: Συνελήφθη στην Ιταλία η λογίστρια του Παντσέρι – Το αίτημα των βελγικών αρχών και οι κατηγορίες

Πρόσθεσε, τέλος, ότι “οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις” και ότι “πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο έγινε κλειστή συνάντηση του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο επικεφαλής Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε λόγο για ατομικές και όχι κομματικές ευθύνες και προέτρεψε τους δεξιούς ευρωβουλευτές να μην επιτεθούν στους σοσιαλιστές παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής μπλεγμένοι είναι μόνο σοσιαλιστές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δεξιοί φοβούνται μην εμφανιστεί και κανένας «δικός τους» όσο εξελίσσεται η έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι φόβοι ο Παντσέρι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραμένουν. Κανένας δεν αποκλείει τίποτα. Το τεράστιο πολιτικό θέμα βέβαια θα προκύψει εάν εμπλέξει και στελέχη της Κομισιόν, είτε της τωρινής είτε της προηγούμενης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ