Προκλητικό δημοσίευμα της Hurriyet με τίτλο:”Ζήτω η Βόρεια Κύπρος”

Προκλητικό δημοσίευμα της Hurriyet με τίτλο:”Ζήτω η Βόρεια Κύπρος”

Προκλητική εμφανίζεται η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, με δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Ζήτω η Βόρεια Κύπρος» που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ανήμερα της 31ης «επετείου» ίδρυσης του ψευδοκράτους.

Ο αρθρογράφος, Γιουσούφ Κανλί, δεν διστάζει να αποκαλέσει τους Ελληνοκύπριους ξεροκέφαλους ενώ κάνει λόγο για δύο ισότιμες κοινότητες που μοιράζονται την ίδια πατρίδα.

Συγκεκριμένα, κατά τον Κανλί, για την επίλυση του Κυπριακού «πρέπει να αναγνωριστεί η ύπαρξη δύο δημοκρατιών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών». Ο Τούρκος αρθρογράφος συμπληρώνει ότι οι προσπάθειες και οι τακτικές των Ελληνοκυπρίων που συνίστανται στο να επιτύχουν την καταδίκη της Τουρκίας σε έναν διεθνή οργανισμό κατηγορώντας την για «αλαζονεία» ή «άρνηση» συμμόρφωσης με αποφάσεις και ψηφίσματα, αντανακλούν την λογική «όλα δικά μου» που είναι ασύμβατη με την ειρήνη. Η σχέση τους, συνεχίζει, «δεν πρέπει να είναι αυτή της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αλλά αυτή των δύο ισότιμων κοινοτήτων που μοιράζονται την ίδια πατρίδα».

«Είναι άρρωστη η λογική πως οτιδήποτε υπάρχει πάνω, κάτω, μέσα ή έξω από την Κύπρο ανήκει στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και τους Ελληνοκυπρίους» τονίζει ο αρθρογράφος της Hurriyet, κατηγορώντας ως «ξεροκέφαλους» τους Ελληνοκυπρίους και προτείνει τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής για την εκμετάλλευση των φυσικών πηγών στη βάση της «πολιτικής ισότητας των δύο λαών».

Ο Κανλί, ζητάει, σε προκλητικό ύφος, από τους Ελληνοκυπρίους να ξυπνήσουν προκειμένου να εμφανιστεί διακριτή στον ορίζοντα η πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού.

«Δεν θα γίνει πραγματικότητα μέχρι που οι ελληνοκύπριοι να καταλάβουν ότι η Κύπρος δεν είναι τελείως δική τους. Έχουν εταίρους στη Βόρεια Κύπρος» προσθέτει.

 

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη-Έρευνα για νέους τάφους στον περίβολο

ΒΙΝΤΕΟ-Απίθανη καταγγελία με δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Οι δασικοί χάρτες φρενάρουν το Κτηματολόγιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ