Πρώην πράκτορας της CIA προβλέπει την ανατροπή του Πούτιν – «Θα γίνει πραξικόπημα του στο παλάτι του “Μαύρου Κύκνου”»

Ένας πρώην βετεράνος αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αμερικής δήλωσε ότι οι μέρες του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μετρημένες, προβλέποντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ανατραπεί με πραξικόπημα στο παλάτι του «Μαύρου Κύκνου».

Και η εκδίωξη ενός από τους πιο διχαστικούς και αδίστακτους ηγέτες της σύγχρονης ιστορίας είναι μόνο θέμα χρόνου. Ο Jack Devine υπηρέτησε για τρεις δεκαετίες στην αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας και είπε στην  εφημερίδα The Sun  σε μια αποκλειστική συνέντευξη ότι δεν θα εκπλαγεί αν ο Πούτιν «εξαφανιστεί αύριο».

Οι εικασίες σχετικά με το μέλλον της ηγεσίας της Ρωσίας έχουν φουντώσει εδώ και αρκετό καιρό, με τις αμφιλεγόμενες επιδόσεις της χώρας στον πόλεμο της με την Ουκρανία να εντείνουν τις συζητήσεις. Το ίδιο και ατελείωτες αναφορές για την κακή υγεία του Πούτιν, με φήμες να αναδύονται μέσα από το Κρεμλίνο ότι ήταν κοντά στον θάνατο.

Στη συνέχεια αντιμετώπισε μια ένοπλη εξέγερση με επικεφαλής τον πολέμαρχο Yevgeny Prigozhin, ο οποίος συγκέντρωσε τους μισθοφόρους της Ομάδας Wagner σε μια παράξενη και βραχύβια πλοκή. Ο Πριγκόζιν πέθανε για την προδοσία του.

Η εισβολή του στην Ουκρανία «έσπειρε τον πολιτικό του θάνατο»

Ωστόσο, ο 83χρονος Devine, ο οποίος καθοδήγησε χιλιάδες κατασκόπους σε μυστικές και απόρρητες αποστολές σε όλο τον κόσμο για 32 χρόνια, πιστεύει ότι ο θάνατος του Πούτιν θα έρθει από τα χέρια των πιο κοντινών του ατόμων.

«Ο Πούτιν θα μπορούσε να εξαφανιστεί αύριο και δεν θα εκπλαγώ αν κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση είχαν αποφασίσει ότι επρόκειτο να αναλάβουν δραστικά μέτρα», τόνισε. Ο Devine πιστεύει ότι ο Πούτιν γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος και επικίνδυνος – και η εισβολή του στην Ουκρανία «έσπειρε τον πολιτικό του θάνατο».

Πιστεύει μάλιστα ότι η δημοτικότητα του Πούτιν θα συνεχίσει να μειώνεται καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, αλλά δεν πρόκειται αυτό να τον σταματήσει. Ο Ρώσος ηγέτης θα συνεχίσει τον αγώνα του «ό,τι κι αν χρειαστεί», υπογράμμισε.

«Όσο περισσότερες απώλειες και όσο περισσότερη βία είναι ορατή στους Ρώσους πολίτες, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θέλουν να εμπλακούν», εξήγησε. «Θα δυσκολευτεί να στρατολογήσει, αλλά τελικά είναι η Ρωσία. Θα βρει έναν τρόπο να δελεάσει τον κόσμο. Θα έρθει με τον στρατό στο τέλος της ημέρας, αλλά ο πόλεμος θα γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλής».

Η στασιμότητα στην Ουκρανία πιθανότατα θα οδηγήσει τον Πούτιν να ανατραπεί σε ένα πραξικόπημα στο παλάτι του «Μαύρου Κύκνου», ιδιαίτερα αν φαίνεται ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας καταλήγουν σε ένα «μόνιμο αδιέξοδο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ