Πριγκόζιν: Ενδείξεις ότι το αεροπλάνο μπορεί να διαλύθηκε στον αέρα – Οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Γαλλίας

Σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της συντριβής στο έδαφος, διασκορπίστηκαν τα κομμάτια του Embraer, στο οποίο φέρεται να επέβαινε ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.
Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στην περιοχή Τβερ βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Η πρώτη αντίδραση Πούτιν για τον θάνατο του Πριγκόζιν: «Ήταν ταλαντούχος επιχειρηματίας, αλλά έκανε σοβαρά λάθη»

Έτσι η άτρακτος και οι κινητήρες έπεσαν στην περιοχή του αγροτικού οικισμού Κουζένκινσκογε, ενώ το πτερύγιο της ουράς κοντά στον οικισμό Κουζένκινο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων πτώσης είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα.  Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η καταστροφή του αεροσκάφους άρχισε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Η Ουάσινγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι πιθανότατα ένας πύραυλος εδάφους-αέρος, που εκτοξεύτηκε από το ρωσικό έδαφος, κατέρριψε χθες το αεροσκάφος, στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαινε ο Πριγκόζιν, δήλωσαν σήμερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Και οι δύο  μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επικαλούμενοι την ευαισθησία του θέματος και τόνισαν ότι οι πληροφορίες είναι ακόμη προκαταρκτικές και υπό εξέταση.

Πριγκόζιν: Τα σενάρια που αμφισβητούν τον θάνατό του, η εκκωφαντική σιωπή του Πούτιν και οι απειλές της Wagner

Η Γαλλία

Εντωμεταξύ στην Γαλλία, η υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά αντέδρασε σήμερα σκωπτικά στον φερόμενο θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγού της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, σημειώνοντας ότι “το ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στους προσκείμενους στον Πούτιν είναι ιδιαίτερα υψηλό“. “Είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα”, δήλωσε η Κολονά στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνούμενη να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Από χθες στην Ρωσία είναι σε εξέλιξη έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο κατά τα φαινόμενα προκάλεσε τον θάνατο του Πριγκόζιν. Ο 62χρονος άλλοτε στενός συνεργάτης του Πούτιν, έγινε σφοδρός πολέμιος του Κρεμλίνου μετά την εξέγερσή του στα τέλη Ιουνίου, γεγονός που τροφοδοτεί τις φήμες για μια ενδεχόμενη δολοφονία.
Από την πλευρά του, στέλεχος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν είναι σε θέση να μιλήσει “για τις συνθήκες της συντριβής που είναι κάθε άλλο παρά σαφείς”.

Πριγκόζιν: Μαρτυρία για τη συντριβή του αεροπλάνου – «Άκουσα μία έκρηξη – Ήταν ένας μεταλλικός κρότος» 

“Είναι πολύ νωρίς για να υπολογίσουμε τις συνέπειες του εικαζόμενου θανάτου του Πριγκόζιν”, πρόσθεσε η ίδια πηγή στο γαλλικό υπουργείο. “Αν αποδεικνυόταν αυτός ο θάνατος, αυτό θα ήταν σημαντικό στοιχείο. Η Wagner είναι μια εγκληματική εταιρία, που κάνει τις αδικοπραξίες του Πούτιν στην Ουκρανία και σε χώρες της Αφρικής, μια πολιτοφυλακή που ζει από αρπαγές, λεηλασίες και φόνους. Η υπογραφή του Πριγκόζιν είναι το αίμα και το έγκλημα», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ