Πριγκόζιν: Δεν θα μπούμε στην Μόσχα – Επιστρέφουν στις βάσεις τους οι μισθοφόροι

Με ηχητικό μήνυμά του ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν επιβεβαίωσε ότι οι μισθοφόροι του επιστρέφουν πίσω στις βάσεις τους «για να αποφύγουν την αιματοχυσία».

Πριγκόζιν: Δεν θα μπούμε στην Μόσχα – Επιστρέφουν στις βάσεις τους οι μισθοφόροι

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί «αιματοχυσία».

«Ξεκινήσαμε για μία πορεία δικαιοσύνης στις 23 Ιουνίου. Σε 24 ώρες, περπατώντας, φτάσαμε  200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Σε αυτό το διάστημα δεν έχουμε χύσει ούτε μία σταγόνα αίμα των μαχητών μας. 

Η Μόσχα προειδοποιεί την Δύση: Να μην επιχειρήσει να επωφεληθεί από την ανταρσία

Τώρα έφτασε η στιγμή που θα μπορούσε να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό, κατανοώντας ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία από τις δύο πλευρές, γυρίζουμε τις δυνάμεις μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, στα στρατόπεδα του πεδίου, σύμφωνα με το σχέδιο» είπε στο μήνυμά του.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από την υπηρεσία Τύπου της προεδρίας της Λευκορωσίας, με την οποία έγινε γνωστό πως ο Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση Λουκασένκο.

Μεντβέντεφ: Στο χείλος της καταστροφής η ανθρωπότητα αν τα πυρηνικά όπλα πέσουν στα χέρια «ληστών»

«Σήμερα το πρωί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες. Μετά τη συμφωνία, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, έχοντας ξεκαθαρίσει περαιτέρω την κατάσταση μέσω των δικών του επαφών, σε συντονισμό με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του PMC Wagner, Εβγκένι Πριγκόζιν.

Οι συνομιλίες κράτησαν όλη την ημέρα. Ως αποτέλεσμα, κατέληξαν σε συμφωνία ότι είναι απαράδεκτο να προκληθεί λουτρό αίματος στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Εβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει την πορεία των ενόπλων της Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι είναι απολύτως συμφέρουσα και αποδεκτή η επιλογή της επίλυσης της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Λευκορωσίας.

“5.000 μαχητές της Wagner βρίσκονται σε φάλαγγα που προσεγγίζει τη Μόσχα”

Μια φάλαγγα με μαχητές της Wagner που πλησιάζει προς τα περίχωρα της Μόσχας έχει περίπου 5.000 άνδρες και επικεφαλής της είναι ο ανώτερος διοικητής της μισθοφορικής οργάνωσης, ο Ντμίτρι Ούτκιν, δήλωσε νωρίτερα μια πηγή που βρίσκεται κοντά στη διοίκηση στο κατεχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής επαρχίας Ντονέτσκ. Η πηγή, η οποία έχει αποδειχθεί αξιόπιστη στο παρελθόν, είπε ότι ο αρχηγός της Wagner, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, έχει λιγότερους από 25.000 άνδρες συνολικά στη διάθεσή του και ότι περίπου 5.000 από αυτούς βρίσκονται στο Ροστόφ, τη νότια ρωσική πόλη, που ο Πριγκόζιν λέει ότι έχει πάρει τον έλεγχό της. Η πηγή είπε ότι το σχέδιο της Wagner για τη Μόσχα είναι ( ή ήταν μετά τη συμφωνία) να πάρει θέσεις σε μια πυκνοδομημένη περιοχή.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ