Πρίγκιπας Χάρι: Το παρασκήνιο της επίσκεψης, η συγκίνηση του Καρόλου και ο πόλεμος με τον Ουίλιαμ

Η επίσκεψη-αστραπή του πρίγκιπα Χάρι στο Λονδίνο αφού έμαθε για την διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο συνεχίζει να προκαλεί πολλές συζητήσεις στην Βρετανία. Στο παρασκήνιο φαίνεται ότι οι σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι με την βασιλική οικογένεια είναι από άσχημες έως ανύπαρκτες, ενώ ο πόλεμος με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ δεν έχει σταματήσει.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν κρύβει την αγάπη που έχει για τον μικρότερο γιο του. Μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα του, να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και να βγάλει χρήματα μοιραζόμενος προσωπικές πληροφορίες της βασιλικής οικογένειας έχει προκαλέσει σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις του με τον πατέρα του.

Παρόλα αυτά ο βασιλιάς Κάρολος φρόντισε να μιλήσει ο ίδιος με τον γιο του και να τον ενημερώσει για την διάγνωση του. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, όταν ο πρίγκιπας Χάρι έμαθε για την ασθένεια του πατέρα του αποφάσισε να μπει στο αεροπλάνο και μέσα σε 11 ώρες να βρίσκεται στο πλευρό του.

Η συγκίνηση του Καρόλου

Ωστόσο η Daily Mail μεταδίδει πληροφορίες ότι αυτή ήταν μία δραματική κίνηση του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος το πήρε πάνω του να επιστρέψει στο Λονδίνο για να δει τον βασιλιά. Ο Ρόμπερτ Τζόμπσον γράφει στην εφημερίδα ότι η χειρονομία του πρίγκιπα αναφέρεται πώς «συγκίνησε πολύ» τον 75χρονο μονάρχη.

Αποκαλύπτει όμως, ότι ο βασιλιάς ήταν δυσαρεστημένος που χρειάστηκε να αλλάξει πρόγραμμα του και να καθυστερήσει να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο που θα τον μετέφερε στο Σάντριγχαμ προκειμένου να ηρεμήσει. Τόσο ο βασιλιάς όσο και η βασίλισσα φέρονται να ήταν εξαιρετικά αγχωμένοι όσο περίμεναν τον πρίγκιπα να φτάσει στο Clarence House.

Ο βασιλιάς Κάρολος με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, πριν ο τελευταίος φύγει για τις ΗΠΑ.
Ο βασιλιάς Κάρολος με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, πριν ο τελευταίος φύγει για τις ΗΠΑ. Πηγή: EPA

Το παρασκήνιο της επίσκεψης

Το δεύτερο σημείο που προκάλεσε μεγάλη συζήτηση στην Βρετανία είναι ότι ο πρίγκιπας, Χάρι έμεινε ως επισκέπτης σε ξενοδοχείο και όχι σε κάποια βασιλική κατοικία. Μάλιστα ορισμένοι βασιλικοί ανταποκριτές επέκριναν τον δούκα του Σάσσεξ που προτίμησε να δει για 30 λεπτά τον πατέρα του στο Λονδίνο και δεν μετέβη μαζί του στο Σάντριγχαμ προκειμένου να περάσουν χρόνο μαζί.

Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο εάν προκλήθηκε ο πρίγκιπας Χάρι να μείνει στο Σάντριγχαμ. Πριν φτάσει στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι μεταδόθηκε η πληροφορία ότι είχε ζητήσει να μείνει στο Ουίνδσορ για να επισκεφθεί και τον τάφο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ. Στη συνέχεια διέρρευσε η πληροφορία ότι υπήρξε άρνηση στο αίτημα του δούκα. Η πληροφορία δεν διαψεύστηκε από καμία πλευρά.

Έτσι αρκετοί συμπεραίνουν ότι ο δούκας του Σάσσεξ δεν ήταν ευπρόσδεκτος από την βασιλική οικογένεια στο Λονδίνο. Το βασικό σημείο στο οποίο στέκονται οι Βρετανοί σχολιαστές είναι πώς φαίνεται να υπάρχει σοβαρή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρίγκιπα Χάρι.

Επί χρόνια τόσο ο πρίγκιπας όσο και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ κέρδισαν χρήματα με την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών για την βρετανική βασιλική οικογένεια σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix και μία προσωπική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Γι’ αυτό πλέον ουδείς επιθυμεί προσωπικές συναντήσεις με τον πρίγκιπα Χάρι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό για ένα νέο βιβλίο ή ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Από την συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην βρετανική βασιλική οικογένεια.
Από την συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ που προκάλεσε δυσαρέσκεια στην βρετανική βασιλική οικογένεια. Πηγή: AMNA-MPA

Ο πόλεμος με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να είναι αποφασισμένος να διορθώσει τα προβλήματα στην σχέση με τον πατέρα του και έχει «σχέδιο συμφιλίωσης». «Φαίνεται ότι ο Χάρι μπορεί να έχει πάρει το μάθημα του. Θέλει πραγματικά αυτό το σχέδιο συμφιλίωσης», αποκάλυψε πηγή του παλατιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

Πολύ πιο δύσκολη, όμως, φαίνεται ότι θα είναι η συμφιλίωση του πρίγκιπα Χάρι με τον μεγαλύτερο αδερφό του. Ο δούκας του Σάσσεξ δεν είχε κάνει σχέδια να δει τον αδερφό του όσο βρισκόταν στο Λονδίνο. Παρόλα αυτά το περιβάλλον του δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον αδερφό του εάν εκείνος το ζητούσε.

«Ο κύριος λόγος που ο δούκας ταξίδεψε στην Βρετανία είναι να επισκεφτεί τον πατέρα του. Αν υπήρχε η ευκαιρία να δει τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τότε ο δούκας θα την είχε δεχτεί ευχαρίστως», ανέφερε στην Daily Mail μία πηγή.

Από την πλευρά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όμως, φάνηκε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση επαναπροσέγγισης. Πηγή είπε ανώνυμα στην εφημερίδα The Sun: «Δεν υπάρχουν σχέδια για η επίσκεψη του Χάρι να λειτουργήσει ως κάποιου είδους όχημα για τη συμφιλίωση».

Το προηγούμενο διάστημα τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ακόμη εξαιρετικά θυμωμένος με τον αδερφό του και κυρίως για τις επιθέσεις που έγιναν στην σύζυγο του, Κέιτ Μίντλετον. Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι δύσκολα θα καμφθεί η αντίδραση του διαδόχου του θρόνου, ο οποίος φαίνεται να μην επιθυμεί καμία σχέση με τον αδερφό του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ