Πρίγκιπας Χάρι: Ο πόλεμος με τις βρετανικές ταμπλόιντ – Γιατί τον προειδοποίησε ο Κάρολος

Στόχο να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν οι ταμπλόιντ εφημερίδες έχει ο πρίγκιπας Χάρι, που κατέθετε επί δύο ημέρες εναντίον του ομίλου Mirror Group Newspapers.

Πρίγκιπας Χάρι: Πώς ήξεραν ότι παρακαλούσα την πρώην μου να τα ξαναβρούμε; – Η κόντρα με τον δικηγόρο της Mirror

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορεί τον όμιλο ότι καθημερινά, επί 15 χρόνια αποκτούσε με παράνομο τρόπο πληροφορίες για την προσωπική ζωή του. Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά της Βρετανίας δεν παρουσίασε στοιχεία στο δικαστήριο για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του.

Ωστόσο η κατάθεση του κρίθηκε στιβαρή, δυναμική και συγκροτημένη. Στόχος του πρίγκιπα δεν είναι να πάρει απλά μία συγγνώμη από τον όμιλο ή μία παχυλή αποζημίωση. Σύμφωνα με πηγή κοντά στον πρίγκιπα Χάρι η μήνυση του «αφορά στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ο ταμπλόιντ Τύπος λειτουργεί».

Πρίγκιπας Χάρι: Η δεύτερη ημέρα της δίκης – Τα κυνικά σχόλια εναντίον του

«Ο Χάρι δεν θα σταματήσει με τίποτα. Πιστεύει ότι είχε χακαριστεί και κάθε λόγο να πιστεύει ότι αυτό συνέβαινε, με δεδομένο ότι η Mirror έχει παραδεχθεί ιστορική τηλεφωνική παρακολούθηση (σ.σ. σε άλλες υποθέσεις. Στα μάτια του όλα οδηγούν πίσω στην τηλεφωνική παρακολούθηση», είπε η ίδια πηγή.

Η βασιλική οικογένεια φοβάται ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει καλά

Ο πόλεμος που άνοιξε ο πρίγκιπας με τις βρετανικές ταμπλόιντ αναμένεται να είναι μακρύς και δύσκολος. Και σε αυτό τον δρόμο θεωρείται δεδομένο ότι δεν έχει συμμάχους στο βρετανικό παλάτι, που λειτουργεί με βάση την «γραμμή» της βασίλισσας Ελισάβετ: «ποτέ δεν παραπονιόμαστε, ποτέ δεν εξηγούμε».

Πρίγκιπας Χάρι: Κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο – «Κάποιοι δημοσιογράφοι έχουν αίμα στα χέρια τους»

Τόσο ο βασιλιάς, Κάρολος όσο και ο πρίγκιπας, Ουίλιαμ φέρονται να είναι αντίθετοι με την δικαστική οδό και την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να καταθέσει στην δίκη. Μάλιστα ο βασιλιάς φέρεται να είχε συμβουλεύσει τον γιο του να μην τα βάλει με τις ταμπλόιντ εφημερίδες. «Η οικογένεια πιστεύει ότι αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει καλά», είπε στο Vanity Fair πηγή.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνείται να τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση και ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να παίρνει αποστάσεις, καθώς όσο ο γιος του κατέθετε στο δικαστήριο εκείνος βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά σε επίσκεψη στην Ρουμανία.

Παρόλα αυτά ο πρίγκιπας Χάρι έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να δει αλλαγές στον σκανδαλοθηρικό Τύπο και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να αποκτά πληροφορίες. «Ο Χάρι είναι ένας άνθρωπος σε αποστολή. Θέλει να δει αλλαγή», είπε μία δεύτερη πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρίγκιπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ