Πούτιν: Προειδοποιεί το ΝΑΤΟ με πυρηνικά – Δείτε τα νέα ρωσικά βομβαρδιστικά

Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών ο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα επιχειρήσει να δείξει ένα σκληρό πρόσωπο στην Δύση μετά την αμφισβήτηση της εξουσίας του από τον επικεφαλής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Όλοι στο… Πούτιν Εξπρές: Μέσα στο πολυτελές θωρακισμένο τρένο του Ρώσου ηγέτη

Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για στρατιωτικά γυμνάσια διάρκειας 12 ωρών με δύο υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu -160 που είναι οπλισμένα με πυρηνικά.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις είναι μία ξεκάθαρη προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Το ΝΑΤΟ προωθεί την ένταξη της Σουηδίας μετά την είσοδο της Φινλανδίας αλλά συναντά εμπόδια από την Τουρκία.

Μήνυμα Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε εξωτερικές πιέσεις και κυρώσεις

Στις στρατιωτικές ασκήσεις συμμετείχαν περισσότερα από 10 βομβαρδιστικά TU-160 και αεροσκάφη Tu-95MS. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα βομβαρδιστικά συνόδευαν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-35.

Εξώφυλλο – φωτιά του Economist για τον Ρώσο πρόεδρο: «Η ταπείνωση του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Το πρώτο πρωτότυπο του εκσυγχρονισμένου Tu-160M παραδόθηκε πριν από επτά μήνες στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε η έναρξη των δοκιμών. «Το Tu-160 είναι το πιο σημαντικό μέρος της ρωσικής πυρηνικής τριάδας, επομένως ο εκσυγχρονισμός των οχημάτων μάχης και η επανέναρξη της παραγωγής αυτών των στρατηγικών βομβαρδιστικών είναι προτεραιότητα», δήλωσε ο στενός φίλος του Πούτιν και γενικός διευθυντής της Rostec State Corporation, Σεργκέι Τσεμεζόφ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ