Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο από την απελευθέρωση των δύο Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς

Δυο Ισραηλινές ηλικιωμένες απελευθέρωσε το βράδυ της Δευτέρας (23/10) η Χαμάς επικαλούμενη ιατρικούς και ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως μεταδίδει το Channel 12 πρόκειται για την 79χρονη Νουρίτ Κούπερ και την 85χρονη Γιοχεβέντ Λέβσιτς, που είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή οι σύζυγοί τους παραμένουν σε ομηρία.

Μάλιστα, το αιγυπτιακό κανάλι AlQahera News έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την απελευθέρωση των δύο γυναικών την ώρα που βρίσκονταν σε ασθενοφόρα στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα.

Δείτε το βίντεο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, υπογράμμισε πως «στέφθηκαν με επιτυχία οι διπλωματικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την απελευθέρωση δύο γυναικών» που κρατούνταν όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς Αμπού Ουμπάιντα, ανέφερε πως αποφασίστηκε η απελευθέρωση δύο ομήρων για «ιατρικούς και ανθρωπιστικούς λόγους» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει Κατάρ και Αίγυπτος για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

«Αποφασίσαμε να τις απελευθερώσουμε για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους υγείας. Παρόλα αυτά, ο εχθρός αρνήθηκε να τις παραλάβει την περασμένη Παρασκευή» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ