Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποδοσφαιριστής ακρωτηριάστηκε έπειτα από ρίψη χειροβομβίδας – «Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν νεκρός»

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο (7/10) η Χαμάς στο Ισραήλ και τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα που ακολούθησαν, συνεχίζει να αυξάνεται.

Περισσότεροι από 600 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί, πάνω από 100 άνθρωποι έχουν απαχθεί και περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν. Από την άλλη πλευρά, 370 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα και 2.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ανάμεσα στους χιλιάδες τραυματίες είναι και ο ποδοσφαιριστής Μπεν Μπίνγιαμιν. Ο ο 37χρονος αμυντικός της Χάποελ Κίριατ Γιαμ έχασε το πόδι έπειτα από ρίψη χειροβομβίδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπίνγιαμιν:

«Ήμουν ήδη σίγουρος ότι ήμουν νεκρός. Υπήρχαν ρουκέτες και αποφασίσαμε να φύγουμε. Ο αδερφός μου ήταν επίσης εκεί και φώναξε ότι πυροβολούσαν στο αυτοκίνητό μας. Γυρίσαμε, σταματήσαμε στο πλάι και 50 άτομα μπήκαν στο καταφύγιο. Πέταξαν χειροβομβίδες μπήκαν στο καταφύγιο και μας πυροβόλησαν. Ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον. Το πόδι μου είχε ήδη χαθεί από την έκρηξη.

Κατάφερα να έχω τις αισθήσεις μου, οι στρατιώτες μας τράβηξαν έξω. Είμαι στη Σορόκα και πρέπει να υποβληθώ σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Έχω θραύσματα και στο άλλο μου πόδι.

Είναι δύσκολες στιγμές. Δυστυχώς, ακρωτηριάστηκε το πόδι μου και είναι λυπηρό που έτσι τελείωσε η καριέρα του. Ήμουν με την αρραβωνιαστικιά μου, η οποίο έχασε το πόδι της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ