Πόλεμος στο Ισραήλ: «Φοβόμαστε τα χειρότερα», λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας

Την ανησυχία του πως τα χειρότερα ενδεχομένως να μην έχουν έρθει ακόμα έπειτα από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, την ώρα που οι πρωτοβουλίες με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Αναλένα Μπέρμποκ, ο Αϊμάν αλ Σάφαντι προειδοποίησε για τις «καταστροφικές επιπτώσεις» του πολέμου και τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποτραπεί η διάχυση της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή.

«Η καταστροφή θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις μελλοντικά», είπε συγκεκριμένα ο ιορδανός ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι οι διπλωματικές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα.

«Η απόφαση για τον τερματισμό του πολέμου δεν είναι δική μας, εναπόκειται στο Ισραήλ. Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί», τόνισε ακόμη.

Ο Αϊμάν αλ Σάφαντι είπε ότι το βασίλειο της Ιορδανίας θα εμποδίσει «με κάθε δυνατό μέσο» τον μαζικό εκτοπισμό Παλαιστινίων που θα οδηγούσε σε δημογραφικές ή γεωγραφικές αλλαγές στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε πως «δεν θα δεχτούμε τέτοια λύση. Αποτελεί κόκκινη γραμμή και συνεπάγεται νέο πόλεμο»,.

Η σύγκρουση έχει αναζωπυρώσει την ανησυχία της Ιορδανίας, όπου κατοικούν εκατομμύρια παλαιστίνιοι πρόσφυγες, ότι τυχόν περαιτέρω κλιμάκωση θα έδινε στο Ισραήλ την ευκαιρία να προχωρήσει σε μαζική απέλαση Παλαιστινίων από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ