ABC: Ο ισραηλινός στρατός πήρε το «πράσινο φως» για εισβολή στην Γάζα

«Ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει το ”πράσινο φως” για να εισέλθει στη Γάζα, όποτε αυτός είναι έτοιμος», δήλωσε στο ABC News, ισραηλινός αξιωματούχος, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, λίγες ώρες μετά τον υπουργό Άμυνας, της χώρας ο οποίος προετοίμασε τον IDF για την αμεσότητα της επίθεσης.

Ισραήλ: Στο στόχαστρο του στρατού δύο ηγετικά στελέχη της Χαμάς ως οι «εγκέφαλοι» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου  

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομίας, Νιρ Μπαράκατ, τόνισε πως οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες σε σχέση με την καταστροφή της Χαμάς, «ακόμα κι αν χρειαστεί ένας χρόνος». Ερωτηθείς για το δίκτυο με τα υπόγεια τούνελ κάτω από την Γάζα, ο υπουργός απάντησε ότι θα γίνουν «το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου.» Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι μερικοί ή όλοι (οι  203) ισραηλινοί όμηροι που αιχμαλώτισε κατά την εισβολή της στο Νότιο Ισραήλ, μέσα σε αυτό το τεράστιο δίκτυο από σήραγγες.

Ισραήλ: Συγκλονίζει η εγγονή 85χρονης γυναίκας που είναι όμηρος της Χαμάς – «Δεν ξέρουμε αν έχει επιζήσει»

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να φέρουμε (πίσω) ζωντανούς τους ομήρους μας», δήλωσε, αλλά, είπε «η πρώτη και τελευταία προτεραιότητα» είναι να καταστρέψουμε την Χαμάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν περίπου 50.000 μαχητές, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Γεωργίας Αβί Ντίτστερ, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισαραήλ, της Σιν Μπετ.

New York Times: Πώς η Χαμάς υπέκλεψε και οπλοποίησε τα social media των ομήρων της

«Να είστε έτοιμοι, πλησιάζει η ώρα της εντολής» για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε νωρίτερα  σήμερα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF),  ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η επιχείρηση θα είναι «κάτι που δεν θα έχουμε ξαναδεί!».

Ο Γκάλαντ είπε στους στρατιώτες  ότι πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί «πλησιάζει η ώρα της εντολής» να μπουν τα στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας και να ξεκινήσει η επιχείρηση κατά της Χαμάς. Κάλεσε τους στρατευμένους να είναι έτοιμοι για την εισβολή στη Γάζα που θα γίνει «με ακρίβεια και θα είναι θανατηφόρα».

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας είπε σε πεζικάριους που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», όπως ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται η χερσαία επέμβαση. «Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Σας το υπόσχομαι. Η εντολή θα δοθεί», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ