Πόλεμος στο Ισραήλ: «Φοβόμαστε μήπως μας χτυπήσουν οι ρουκέτες» – Η ανατριχιαστική περιγραφή Έλληνα από το Τελ Αβίβ στο enikos.gr

Σε κατάσταση φόβου ζουν αυτή τη στιγμή Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε εμπόλεμο «κλοιό», μετά την επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης, Χαμάς στην χώρα. Ο Ιωάννης Τουρλεντές πήγε πριν από λίγες ημέρες για διακοπές στο Ισραήλ και βρέθηκε… μέσα στον πόλεμο. Η περιγραφή του στο enikos είναι ανατριχιαστική καθώς ο ίδιος πλέον δεν μπορεί να φύγει.

ΥΠΕΞ: 149 Έλληνες επισκέπτες στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη – Άμεσες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Χθες το βράδυ άρχισαν να ρίχνουν ρουκέτες μέσα στην πρωτεύουσα. Στην  περιοχή που μένω έριξαν σε συγκεκριμένα σημεία. Έφτασε ρουκέτα στα 80 μέτρα από το σπίτι όπου μένω. Κοιμηθήκαμε σε καταφύγια. Σήμερα το πρωί είναι πιο ήρεμη η κατάσταση. Δεν έχει αεροπλάνα και δεν μπορούμε να φύγουμε. Είμαστε σε κατάσταση φόβου, σε ένα καθεστώς φόβου. Δεν ξέρουμε αν θα ρίξουν ρουκέτες. Εγώ είχα έρθει για να δω τον Παναθηναϊκό και ήταν να φύγω σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρή Γερμανίδα που ήταν σε συναυλία στα σύνορα με τη Γάζα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Επιπλέον είπε ότι δεν μπορούν να πετάξουν τα αεροπλάνα και περιμένουν ενημέρωση από την πρεσβεία για το τι μέλλει γενέσθαι: «Το θέμα είναι αν μπορεί η κυβέρνηση να στείλει αεροπλάνο. Δεν ξέρουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση. Είμαστε γύρω στους 150 Έλληνες από τα όσα καταλαβαίνω».

Ο ίδιος θέλει να απομακρυνθεί άμεσα αλλά αυτό θεωρείται αδύνατον τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή: «Η πρεσβεία μας λέει ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση προς το παρόν. Ο Στρατός είναι στον δρόμο συνέχεια και κάνει ελέγχους και μπλόκα. Είναι έκρυθμη η κατάσταση».

Πόλεμος στο Ισραήλ: O στρατός απομακρύνει κατοίκους από οικισμούς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ