Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο τραυματισμένος Αμερικανός δημοσιογράφος περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης

Βραβευμένος δημοσιογράφος σκοτώθηκε κοντά στο Κίεβο, ενώ κατέγραφε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, ο 51χρονος Brent Renaud σκοτώθηκε ενώ άλλος ένας Αμερικανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε από σφαίρες στο Ιρπίν, βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων. Οι δύο άνδρες κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με έναν Ουκρανό πολίτη, που επίσης τραυματίστηκε, είπε στο AFP ο Ντανίλο Σαποβάλοφ, γιατρός που συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις και ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα των θυμάτων.

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγόρησαν τους Ρώσους ότι πυροβόλησαν εναντίον δημοσιογράφων, όμως, όπως σημειώνει το AFP, η προέλευση των πυρών είναι δύσκολο να διευκρινιστεί προς το παρόν. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, που βρίσκονταν στο σημείο σήμερα, άκουσαν πυρά πυροβολικού και ελαφρύτερων όπλων.

Ο άλλος Αμερικανός δημοσιογράφος, το όνομα του οποίου είναι Χουάν, όπως έχει γίνει γνωστό, φαίνεται να έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ο ίδιος περιέγραψε, από την πλευρά του, τα όσα έζησε, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βρίσκεται στο νοσοκομείο και μιλά σε ιταλική εφημερίδα τονίζοντας ότι διέσχιζαν μία γέφυρα όταν τα ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ μετά το σημείο ελέγχου.

“Περάσαμε το σημείο ελέγχου και άρχισαν να μας πυροβολούν. Ο οδηγός γύρισε πίσω. Ήμασταν μόνο δύο. Ο φίλος μου είναι ο Brent Renaud. Τον πυροβόλησαν και έμεινε πίσω. Είδα ότι πυροβολήθηκε στον λαιμό. Χωριστήκαμε” είπε και πρόσθεσε ότι αυτός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Στα social media αναφέρεται ότι ο τραυματισμένος δημοσιογράφος είναι ο Χουάν Αρεντόντο, βραβευμένος φωτορεπόρτερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ