Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυβερνοεπίθεση στη ρωσική δορυφορική τηλεόραση – “Έχετε αίμα στα χέρια σας” το μήνυμα στις οθόνες

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκαν τα μενού της ρωσικής δορυφορικής τηλεόρασης με αντιπολεμικά μηνύματα να εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες. “Έχετε αίμα στα χέρια σας”, εμφανιζόταν σε στιγμιότυπα οθόνης που μετέδωσε το Reuters, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα μενού της δορυφορικής τηλεόρασης της Μόσχας, τη σημερινή Ημέρα της Νίκης για την επικράτηση της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, με όλα τα δορυφορικά κανάλια να προβάλλουν αντιπολεμικά σλόγκαν.

“Έχετε το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων νεκρών παιδιών στα χέρια σας”, έλεγε ένα σλόγκαν. “Η τηλεόραση και οι Αρχές ψεύδονται. Όχι στον πόλεμο”.

Τα σλόγκαν εμφανίστηκαν λίγο πριν από την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον αγώνα των Σοβιετικών να νικήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακόμη δεν είναι σαφές πως εμφανίστηκαν αυτά τα σλόγκαν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τα σλόγκαν εμφανίστηκαν και στην καλωδιακή τηλεόραση έπειτα από κυβερνοεπίθεση. Επίσης, μια ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα πρόβαλε αντιπολεμικό υλικό το οποίο ήταν έντονα επικριτικό για τον Πούτιν.

Το υλικό αυτό πολύ γρήγορα εξαφανίστηκε.

Οι φωτό από το Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ