Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτσι “απάντησε” η Ρωσία στην Eurovision – Χτύπημα στο Azovstal με… μήνυμα στις ρουκέτες

Την δική της απάντηση έδωσε η Ρωσία στην έκκληση για βοήθεια που έκανε το συγκρότημα Kalush Orchestra μετά την νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δυνάμεις της Μόσχας έριξαν ρουκέτες σε Μαριούπολη και Azovstal που έγραφαν το μήνυμα: “Όπως το ζητήσατε!”. 

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Telegram, τα βλήματα «απαντούσαν» στην έκκληση για βοήθεια από το συγκρότημα που εκπροσώπησε την Ουκρανία στην Eurovision με το τραγούδι «Stefania».

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, την Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε το βράδυ του Σαββάτου από την σκηνή της Eurovision ο τραγουδιστής των Kalush Orchestra. Και η Ρωσία απάντησε με ρουκέτες που έγραφαν: «Όπως το ζητήσατε, Kalush! Για το Azovstal» και «#Eurovision2022. Άκουσα την έκκληση στο f*** up Azov. Βοηθήστε τη Μαριούπολη. Βοηθήστε τη Μαριούπολη, τώρα».

Τις φωτογραφίες με τα «μηνύματα» της Ρωσίας δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram o σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Petr Andryushchenko.

«Είναι απλά απάνθρωποι… Έχουν χάσει οποιοδήποτε στοιχείο κοντά στον ανθρωπισμό και στην ανθρωπιά», δήλωσε ο σύμβουλος. «Αυτή είναι η αντίδραση του στρατού της Ρωσίας στη νίκη μας στη Eurovision 2022…» προσθέτει επίσης.

 

Οι ρουκέτες OFAB 250-270, όπως αναφέρει η Daily Mail, περιέχουν μεμονωμένα εμπρηστικά στοιχεία σχεδιασμένα για την έναρξη πυρκαγιών. Έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, τεθωρακισμένα οχήματα και μεγάλες ομάδες στρατιωτών ψεκάζοντας έναν χείμαρρο από θωράκια που διαπερνούν θραύσματα σε μια μεγάλη περιοχή.

 

*Με πληροφορίες από Daily Mail

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ