Ουκρανία: Γονείς γράφουν τα στοιχεία των παιδιών τους στην πλάτη τους για να τα βρουν συγγενείς αν σκοτωθούν εκείνοι

Σοκάρουν οι εικόνες από την Ουκρανία όπου γονείς γράφουν τα στοιχεία των παιδιών τους στην πλάτη τους ώστε να τα βρουν συγγενείς τους σε περίπτωση που σκοτωθούν αυτοί στον πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία.

Στα social media ανεβαίνουν φωτογραφίες όπου φαίνονται παιδιά να φέρουν στην πλάτη τους ή στα ρούχα τους τα στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειάς τους, το όνομα, τηλέφωνο επικοινωνίας, η διεύθυνση, η πόλη προέλευσης και άλλες πληροφορίες, σε περίπτωση που οι γονείς τους σκοτωθούν και τα ίδια επιβιώσουν. Οι γονείς προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των παιδιών τους ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται.


Η Ουκρανή δημοσιογράφος Anastasia Lapatina ανέβασε μία φωτογραφία στο Twitter, γράφοντας: “Οι Ουκρανές μητέρες γράφουν τα οικογενειακά ονόματα στο σώμα των παιδιών τους σε περίπτωση που αυτές πεθάνουν και το παιδί επιβιώσει. Και η Ευρώπη ακόμη διαπραγματεύεται για το αέριο”.

Η φωτογραφία δείχνει τη μικρή Veera, η οποία στην πλάτη της φέρει την ημερομηνία γέννησης και αρκετούς άλλους αριθμούς. Η μητέρα της, Sasha Makovi, εξήγησε σε ανάρτηση στο Instagram  ότι το έκανε ώστε “αν κάτι συμβεί, κάποιος να υποδεχθεί την κόρη της που επέζησε”. Όπως είπε η Sasha από το Κίεβο έγραψε στην πλάτη της κόρη της τον αριθμό με χέρι τρεμάμενο τη μέρα που οι Ρώσοι εισέβαλαν στη χώρα. Eπίσης, σε ένα χαρτί έγραψε όλα τα στοιχεία του παιδιού όπως και τρόπους επικοινωνίας με μέλη της οικογένειας ώστε να διασφαλίσει ότι η κόρη της θα είναι ασφαλής.

Στη φωτογραφία της μητέρας αντέδρασαν και άλλοι γονείς που σχολίασαν ότι και οι ίδιοι προχώρησαν σε παρόμοιες κινήσεις για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.
“Έκανα το ίδιο για τον τριών ετών γιο μου την πρώτη μέρα του πολέμου. Και παρόλο που είμαστε μαζί του στην Αγγλία τώρα, ακόμη έχω το χαρτί με τα στοιχεία του μαζί μου” έγραψε μία άλλη μητέρα ενώ μία τρίτη πρόσθεσε: “Κι εγώ έγραψα επίσης. Έγραφα και έκλαιγα για τον 2,5 ετών γιο μου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ