Ποια η αντίδραση της Σεούλ και του Τόκιο στην πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας

Η διπλωματία της Νότιας Κορέας καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για μια σοβαρή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια της κορεατικής χερσονήσου και μια ξεκάθαρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, ενώ το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε πως κατέγραψε την εκτόξευση. Ήταν η πρώτη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι επανειλημμένες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας δείχνουν τον έμφυτο παραλογισμό του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει καταληφθεί από μονομανία για την ανάπτυξη του πυρηνικού και του πυραυλικού οπλοστασίου» της χώρας του, έκρινε το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ποια η αντίδραση από το Τόκιο

Η Ιαπωνία θα διαμαρτυρηθεί έντονα στη Βόρεια Κορέα μέσω διπλωματικών καναλιών που διαθέτει η Κίνα για την δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ νωρίτερα σήμερα, τόνισε στους δημοσιογράφους ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου, την οποία η Βόρεια Κορέα επέλεξε να κάνει εν μέσω των συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, αποτελεί μια ξεκάθαρα προκλητική ενέργεια για το Τόκιο και την περιοχή.

Η Κίνα, ο βασικός σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ, θεωρείται το κλειδί σε κάθε προσπάθεια να επιβληθούν περιορισμοί στο πυραυλικό και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ενημερώθηκε ο Τραμπ για την πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Τι δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος για τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο – ΤΩΡΑ

Επιβεβαίωσαν και οι Αμερικανοί την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ