Ποδοσφαιριστής καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας από Τούρκους πράκτορες

Οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας ξεκίνησαν έρευνα για τους πυροβολισμούς που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής ο Τουρκογερμανός ποδοσφαιριστής Ντενίζ Νάκι –ο οποίος έχει επικρίνει δριμύτατα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν– ενώ κινείτο με το αυτοκίνητό του κοντά στο Άαχεν.

Πέρσι τον Απρίλιο ο 28χρονος ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της “τρομοκρατικής προπαγάνδας” υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ότι υποθέτει πως τα πυρά εναντίον του ερρίφθησαν από κάποιον Τούρκο πράκτορα ή από κάποιο πρόσωπο που διαφωνεί με τις απόψεις του.

Η εισαγγελέας Κάτια Σλένκερμαν-Πιτς είπε ότι οι αρχές αντιμετωπίζουν το επεισόδιο αυτό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι το γραφείο της δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Νάκι. Πρόσθεσε ότι οι εισαγγελείς ερευνούν “προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δεν διαθέτει καμία πληροφορία για την υπόθεση, είπε ο εκπρόσωπός του, Γιοχάνες Ντίμροτ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. Συμπλήρωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι εισαγγελείς θα λάβουν υπόψη τους τις δηλώσεις του Νάκι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 23.00 τοπική ώρα στον αυτοκινητόδρομο Α4 κοντά στην πόλη Ντίρεν, όπου μεγάλωσε ο Νάκι, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του αφού επισκέφθηκε έναν φίλο του. “Θα μπορούσα να σκοτωθώ. Ήταν τόσο κοντά. Κατατρόμαξα” είπε ο αθλητής στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα. Όπως είπε, ο δράστης τον πυροβόλησε από ένα μαύρο στέισον βάγκον που βρισκόταν διαγωνίως πίσω του και ότι δύο σφαίρες καρφώθηκαν στο όχημά του.

Ο Νάκι υποστηρίζει ότι δεχόταν συχνά απειλές μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει δεχτεί κάποια συγκεκριμένη απειλή. Δεσμεύτηκε όμως ότι το επεισόδιο δεν θα τον σταματήσει από το να μιλάει κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Νάκι, που υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα νέων της Γερμανίας, σήμερα παίζει για μια τουρκική ομάδα στην Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ