Πλοίο με παράνομο πετρέλαιο στην Κύπρο

Πλοίο με παράνομο πετρέλαιο στην Κύπρο

Συναγερμός στην Λιμενική Αστυνομία για πλοίο με παράνομο φορτίο πετρελαίου που εντοπίστηκε ανοικτά της Λεμεσού στην Κύπρο. Η Αστυνομία καταδίωξε το πλοίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του δεξαμενόπλοιου, το οποίο θεωρείται ύποπτο για τη μεταφορά κλαπείσας ποσότητας πετρελαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 11 Μαρτίου η χώρα δέχτηκε το αίτημα της Λιβύης για παροχή βοήθειας με σκοπό την επιστροφή ποσότητας πετρελαίου που εκλάπη από το λιμάνι Sidra της Λιβύης.

Στις 14 Μαρτίου το δεξαμενόπλοιο “Morning Glory”, ύποπτο για τη μεταφορά του πετρελαίου, εντοπίστηκε 18 ναυτικά μίλια μακριά από την Κυπριακή Δημοκρατία, εντός διεθνών υδάτων.

Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονταν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο εισερχόταν στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Σήμερα, το δεξαμενόπλοιο Morning Glory άλλαξε την πορεία του προς τα νοτιοανατολικά σε διεθνή ύδατα. Οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Κύπρου παρακολουθούν την πορεία του σε συνεργασία και με άλλες χώρες καθώς και την κυβέρνηση της Λιβύης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ