Πληρώνουν φόρο για τον …αέρα που αναπνέουν

Πληρώνουν φόρο για τον …αέρα που αναπνέουν

Αν θελήσετε να ταξιδέψετε μέχρι το Καράκας της Βενεζουέλας, θα πρέπει στον προϋπολογισμό σας να υπολογίσετε και 18 ευρώ επιπλέον γιατί θα κληθείτε να πληρώσετε φόρο… αέρα.

Στο  Διεθνές Αεροδρομίο “Maiquetia” στο Καράκας, εγκατέστησαν νέο σύστημα εξαερισμού και αποφάσισαν να μεταβιβάσουν το κόστος αγοράς του στους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το CNN η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο που φρόντισε να εγκαταστήσει το νέο σύγχρονο σύστημα που χρησιμοποιεί όζον και καθαρίζει τον κλιματισμό του κτιρίου αλλά όχι να χρεωθεί η κυβέρνησή του το κόστος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών είναι το Maiquetia είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και στην Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία φέρεται να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων «για να προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών» καθώς και την απολύμανση του κτηρίου.

Οι πολίτες της Βενεζουέλας όμως φοβούνται ότι τα χρήματα που πληρώνουν για τον καθαρό αέρα του αεροδρομίου θα αποτελέσουν άλλη μια εστία διαφθοράς.

 

Πηγή: CNN

 

Διαβάστε επίσης

“Το 90% των αεροσκαφών καταστράφηκε”

Κλειστό το αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ