“Πεζοπορία” μίας ώρας για Μέρκελ και Ραχόι

“Πεζοπορία” μίας ώρας για Μέρκελ και Ραχόι 

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνόδευσε την Κυριακή τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στη διαδρομή του προσκυνήματος του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα, συμβολίζοντας έτσι την υποστήριξη στην Ισπανία στον δρόμο της προς την οικονομική ανάκαμψη.

Οι δύο αρχηγοί κυβερνήσεων περπάτησαν για μία ώρα με ζωηρό βήμα, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο, συνοδευόμενοι από τους σωματοφύλακές τους και κουβεντιάζοντας, τα έξι χιλιόμετρα που ενώνουν τα χωριά Ο Πεδρούσο και ντε Λαβακόγια, κοντά στο αεροδρόμιο του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα.

Η καγκελάριος έφθασε την Κυριακή για μια διήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Γαλικίας, η οποία έχει σκοπό κυρίως να προετοιμάσει την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 30ής Αυγούστου στις Βρυξέλλες, όπου θα κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το επίσημο αυτό ταξίδι συμπίπτει με τις πρώτες ενδείξεις μιας σταδιακής οικονομικής ανάκαμψης στην Ισπανία η οποία έχει εξέλθει από την ύφεση εδώ και ένα χρόνο, αν και το ποσοστό ανεργίας παραμένει στο υψηλό 24%.

Η Μέρκελ και ο Ραχόι θα δώσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου προτού επισκεφθούν τον καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Ιακώβου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους του Χριστού.

Το προσκύνημα της Κομποστέλα γίνεται εδώ και περισσότερα από 1.000 χρόνια. Η πιο συχνή διαδρομή εκτείνεται σχεδόν σε 800 χλμ. ξεκινώντας από τα γαλλικά Πυρηναία. Όλο και περισσότερος κόσμος την ακολουθεί περισσότερο για την ομορφιά των τοπίων και για τη σωματική πρόκληση και λιγότερο από θρησκευτική πίστη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@kurioso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ