Πέθανε ο θρυλικός Αμερικανός παραγωγός Ρόμπερτ Έβανς – ΒΙΝΤΕΟ

“Chinatown”, “Urban Cowboy”, “Rosemary’s Baby,” “Romeo and Juliet,” “Goodbye, Columbus,” “Love Story”, “The Godfather”, “The Cotton Club”, “Marathon Man”, “Σερπικο”… H λίστα ταινιών πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο Ρόμπερτ Έβανς είναι ατελείωτη.

Μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες που δικαίως τον έχρισαν ως έναν από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς του Χόλιγουντ.

Ο Ρόμπερτ Έβανς πέθανε στα 89 του χρόνια, το Σάββατο το βράδυ. Ξεκίνησε στον χώρο του κινηματογράφου με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κάπoιες ταινίες και μετά, με καμία εμπειρία σε στούντιο του παρέδωσαν τα σκήπτρα της παραγωγής στην Paramount στη δεκαετία του ’60. Και αυτό φάνηκε να είναι η πιο σωστή κίνηση που έκαναν.

Η πρώτη του ταινία ως παραγωγού ήταν η κλασική Chinatown και ακολούθησαν και οι επόμενες επιτυχίες όπως το Marathon Man και το Urban Cowboy.

Η ζωή του έμοιαζε με ένα διαρκές roller coaster με συνεχή σκαμπανεβάσματα, χαρές και λύπες. Παντρεύτηκε εφτά φορές, ενώ η τρίτη σύζυγός του, Άλι ΜακΓκρόου που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία “Τhe Getaway”, τον εγκατέλειψε για τον συμπρωταγωνιστή της προκαλώντας τεράστιο ερωτικό σκάνδαλο για την εποχή τους.

Μαζί είχαν έναν γιο τον Τζόσουα. Όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της: «Ο Μπομπ θα λείψει τρομερά στον γιο μου Τζόσουα και σε εμένα. Και είμαστε τόσο πολύ περήφανοι για τη συμβολή του στον Κινηματογράφο. Θα τον θυμόμαστε σαν ένα γίγαντα».

Το 1980 συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης ενώ μερικά χρόνια μετά μπλέχτηκε σε μεγαλύτερο σκάνδαλο: τον φόνο Ρόι Ράντιν στη διάρκεια παραγωγής του “The Cotton Club”. Λόγω της σχέσης του με τον Ράντι ο Έβανς ήταν σημαντικός μάρτυρας στην εκτέλεσή του, αν και δεν υπήρχε απόδειξη ότι γνώριζε ή είχε οποιαδήποτε σχέση με τον φόνο.

Η καριέρα του πήρε την κατιούσα και όταν επανήλθε στην παραγωγή της Paramount τη δεκαετία του ’90 δεν κατάφερε να κάνει κάποια μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσα στις ταινίες που δεν σημείωσαν εισπρακτική επιτυχία ήταν “Ο Αγιος” με τον Βαλ Κίλμερ και το “Sliver” με τη Σάρον Στόουν. Ωστόσο , ήδη θεωρείτο θρύλος στο Χόλιγουντ.

Πηγή: Variety, TMZ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ