Πέντε τρόποι με τους οποίους η Μελάνια μπορεί να «σώσει» τον Τραμπ

Δύο αιώνες έχουν περάσει από τότε που η πρώτη αλλοδαπή Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Λουίζα Κάθριν ‘Ανταμς, σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κουίνσι ‘Ανταμς, παρότι αρχικά αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη καχυποψία από την τότε ελίτ της Ουάσινγκτον, αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα έξυπνη και γοητευτική γυναίκα που κέρδισε την εύνοια των αντιπάλων του συζύγου της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής έκδοσης του Politico, η Μελάνια Τραμπ είναι η δεύτερη περίπτωση Πρώτης Κυρίας που έχει γεννηθεί εκτός ΗΠΑ και όπως όλα δείχνουν, έχει κερδίσει τις θετικές εντυπώσεις ήδη από τη βραδιά της ορκωμοσίας του συζύγου της. Στον αντίποδα των κινητοποιήσεων κατά του Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια άψογα ντυμένη, διακριτική και συγκρατημένη θύμισε σε πολλούς την πάλαι ποτέ αγαπημένη των Αμερικανών, την Τζάκι Κένεντι. Και όχι μόνο για την εμφάνισή της. Η Μελάνια αποδείχθηκε ιδιαίτερα προνοητική. Πρόσφατη είναι η εικόνα της που προσφέρει στην απερχόμενη Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα στα σκαλιά του Λευκού Οίκου ένα δώρο από το γνωστό κοσμηματοπωλείο Τίφανις.

Τι δείχνουν όλα αυτά; ‘Οτι η Μελάνια πλέον έχει δύναμη στα χέρια της. Εκείνη τη δύναμη που θα μπορούσε να πείσει εκατομμύρια Αμερικανών και ξένων που δεν τους αρέσει ή φοβούνται τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο νέος πλανητάρχης δεν είναι ένα μοναχικό παρορμητικό επικίνδυνο «τέρας». Και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο του Λευκού Οίκου, εάν αποφασίσει να προβάλλει σωστά τη γεννημένη στη Σλοβενία Μελάνια, εκτιμά το Politico προτείνοντας μερικές ιδέες για το τι θα μπορούσε να αναλάβει η σύζυγος του προέδρου:

1. Πρέσβειρα της μεγαλείου της Αμερικής

Όπως κάθε Πρώτη Κυρία αναλαμβάνει ένα πεδίο ενδιαφέροντος στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του συζύγου της, π.χ. η Μπάρμπαρα Μπους ασχολείτο με τη λογοτεχνία και η Μισέλ Ομπάμα με την παιδική παχυσαρκία, η Μελάνια θα μπορούσε να γίνει το ατού του προεκλογικού συνθήματος του Ντόναλντ Τραμπ «να κάνουμε ξανά μεγάλη την Αμερική». Ποιος άλλος εκτός από αυτήν, μία κοπέλα από τη Σλοβενία που κυνήγησε το όνειρό της στις ΗΠΑ και έγινε Πρώτη Κυρία, αποτελεί την προσωποποίηση του αμερικανικού μύθου-μεγαλείου;

Γεννημένη σε μια περιοχή του κόσμου που έζησε τη φρίκη του πολέμου, τη στέρηση, τη φτώχεια, τον αυταρχισμό και τις πολιτικές διώξεις, η Μελάνια γνωρίζει καλύτερα από αυτούς που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, πόσο ευλογημένη και θαυμάσια χώρα είναι η Αμερική και πόσο σημαντικό είναι ��α παραμείνει ισχυρή, ευημερούσα και ελεύθερη. Μια καλή ιδέα θα ήταν να γράψει ένα παιδικό βιβλίο για το μεγαλείο της Αμερικής, προτείνει ο αρθρογράφος του Politico.

2. Υπέρμαχος της νόμιμης μετανάστευσης

Στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως πρέσβειρας του μεγαλείου της Αμερικής, η Μελάνια θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει την αντίληψη των αμερικανικών αρχών για τη μετανάστευση. Σήμερα στους κόλπους της κυβέρνησης και της κοινωνίας, τα όρια μεταξύ νόμιμης και παράτυπης μετανάστευσης είναι ασαφή. Μετανάστρια η ίδια, είναι το ιδανικό πρόσωπο για να καθησυχάσει τα εκατομμύρια των Αμερικανών μεταναστών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, ότι η χώρα έχει μια θέση γι αυτούς. Θα μπορούσε να καλέσει στον Λευκό Οίκο νόμιμους μετανάστες για να δείξει πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να καλωσορίζει αυτούς που ακολουθούν τους κανόνες και αποφεύγουν τις παρανομίες.

3. Πρώτη τη τάξει διπλωμάτης

Η Αμερική έχει ανάγκη από συμμάχους σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς εταίρους της στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπως είναι τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Ο Ντόναλντ Τραμπ με τις τελευταίες δηλώσεις του προκάλεσε ανησυχία στους συμμάχους στη γηραιά ήπειρο σχετικά με τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ στην Ατλαντική Συμμαχία. Αυτό πρέπει να αλλάξει, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσει η κυβέρνηση θερμότερες σχέσεις με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από το να στείλει ως απεσταλμένο της μια πρώην Ευρωπαία;

Με ομιλίες, δεξιώσεις και περιηγήσεις στην Ευρώπη και ίσως και σε άλλες χώρες που συνδέονται στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Μεξικό, η Μελάνια Τραμπ μπορεί να γίνει ζωντανό παράδειγμα και να αποτελεί επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σίγουρα το ζεύγος Ντόναλντ Τραμπ-Μελάνια δεν μπορεί να είναι μια νέα έκδοση του ζεύγους Τζον Κένεντι-Τζάκι. Χαρακτηριστικά, ο Τζον Κένεντι σε επίσκεψή του στη Γαλλία είχε δηλώσει: «Είμαι ο άνδρας που συνοδεύει την Τζάκι Κένεντι στο Παρίσι!». Θα μπορούσε όμως μια επίσκεψη της Μελάνια με τον Τραμπ στην Ευρώπη να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή.

4. Γυναίκα-μυστήριο

Ίσως από ένστικτο ή χάρη στις συμβουλές δαιμόνιων συμβούλων, τόσο η Τζάκι Κένεντι, όσο και η Νάνσι Ρέιγκαν κατείχαν μια σημαντική αλήθεια για τις δημόσιες σχέσεις: οι άνθρωποι θέλουν πάντα κάτι που δεν μπορούν να έχουν. Και οι δύο γυναίκες, οικείες και λαμπερές, πάντα κρατούσαν κάτι για τον εαυτό τους μακριά από τα βλέμματα του κόσμου και του Τύπου. Η Τζάκι για παράδειγμα δεν άφησε ούτε ένα ημερολόγιο.

Ηθελημένα ή από τύχη, η Μελάνια Τραμπ παραμένει η πλέον απρόσιτη από τις προκατόχους της. Αυτό αποτέλεσε πραγματικό άθλο στη διάρκεια της πιο διχαστικής προεκλογικής εκστρατείας στην ιστορία των ΗΠΑ. Η Πρώτη Κυρία αποκάλυψε ελάχιστα για τον εαυτό της, τις σκέψεις της, τις απόψεις της και την ιστορία της ζωής της. Το μυστήριο συνιστά σπάνιο αγαθό στον χώρο της πολιτικής και θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο ατού για τον Τραμπ, διότι εάν η Μελάνια αποφασίσει να μιλήσει για οτιδήποτε, τότε ο κόσμος θα έχει ευήκοα ώτα για να την ακούσει.

5. Μάρτυρας του χαρακτήρα του Τραμπ

Μακράν το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει η Μελάνια Τραμπ είναι να διαβεβαιώσει τον αμερικανικό λαό ότι δεν έχει εκλέξει μία τρομακτική καρικατούρα. Η Πρώτη Κυρία, προφανώς, είναι τόσο κοντά στον Πρόεδρο όσο κανείς άλλος. Τον γνωρίζει πάνω από δύο δεκαετίες, είναι παντρεμένοι 12 χρόνια και έχουν μαζί ένα παιδί. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να πει πως είναι να ζεις με τον Τραμπ. Όχι διοχετεύοντας «τυχαία» κοινές τους φωτογραφίες, όπως έκαναν ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον ή εκφράζοντας «παράπονα» για τον σύζυγό της ότι δεν μαζεύει τις κάλτσες του, όπως είχε πει η Μισέλ Ομπάμα. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε πως γνωρίσθηκαν και τι τους κρατάει μαζί τόσα χρόνια, σύμφωνα πάντα με το Politico.

Πάντως είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να ενδιαφέρεται για το τι σκέφτεται ο κόσμος για τη σχέση τους. Εδώ όμως πρόκειται για μια σχέση που είτε αρέσει είτε όχι, θα συζητηθεί, θα σχολιαστεί, θα υπάρξουν αναλύσεις και εικασίες καθ΄όλη τη διάρκεια της προεδρικής θητείας Τραμπ και ίσως στα βιβλία της Ιστορίας, πολλές δεκαετίες αργότερα. Οι άνθρωποι σχολιάζουν ό,τι κάνει η Μελάνια. Αυτή όμως θα επιλέξει εάν θα τους αφήσει να σκεφθούν τα χειρότερα ή θα τους δώσει έναν λόγο να σκεφθούν κάτι καλύτερο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ – Δημοκρατικοί υπέρ της αναστολής ισχύος του διατάγματος Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος για το διάταγμα Τραμπ: Σαφώς ο νόμος είναι με το μέρος του προέδρου

Οι Simpsons είχαν προβλέψει την εμφάνιση της Lady Gaga στο Super Bowl – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ