Παρίσι: Αυτός είναι ο 26χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης – ΒΙΝΤΕΟ από την στιγμή της σύλληψης

Ένας 26χρονος Γάλλος, εξτρεμιστής μουσουλμάνος με ψυχιατρικές διαταραχές είναι ο δράστης που σκόρπισε τον πανικό στο Παρίσι, κοντά στον Πύργο του Άιφελ, το βράδυ του Σαββάτου (02/12) όταν σκότωσε έναν τουρίστα με μαχαίρι και τραυμάτισε με σφυρί ακόμη δύο περαστικούς.

Πρόκειται για τον 26χρονο Γάλλο Armand R., και σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και δικαιοσύνης για τη σχέση του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και ως άτομο με πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, γεγονός που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας που πήγε στον τόπο του εγκλήματος. «Ήταν υπό ψυχιατρική και νευρολογική θεραπεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης της τραγωδίας συνελήφθη, ενώ φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»).

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, γνωστοποίησε αργότερα ότι ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Η επίθεση σε κεντρικό σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας σημειώθηκε λιγότερο από οκτώ μήνες προτού το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εγείρει ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια της διοργάνωσης. Οι αρχές του Παρισιού σχεδιάζουν μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης στον ποταμό Σηκουάνα, η οποία αναμένεται να προσελκύσει έως και 600.000 θεατές.

Σχετικά με τον Γερμανό που δολοφονήθηκε, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro δέχθηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, την πλάτη και τους ώμους. Παράλληλα, ο ένας τραυματίας είναι 66χρονος Βρετανός, ο οποίος χτυπήθηκε με σφυρί στο μάτι, ενώ ο δεύτερος τραυματίας είναι 60χρονος Γάλλος και παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Είχε καταδικαστεί το 2016

Ο Armand R. είχε συλληφθεί από το DGSI (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας) ως ύποπτος για επίθεση με όπλο σε συνοικία του Παρισιού, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί την ίδια χρονιά σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε από την πλευρά του, ότι ο δράστης αναφερόταν στη δολοφονία μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, «στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη» αλλά και ότι «η Γαλλία είναι συνένοχος του Ισραήλ».

Βίντεο όπου δήλωσε πίστη στο ISIS

Σύμφωνα με το France 24, πριν την επίθεση, ο δράστης είχε ανεβάσει ένα δίλεπτο βίντεο όπου δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και τον χαλίφη Αμπού Χαφς, ενώ παράλληλα σημείωνε πως θα επιτεθεί για να εκδικηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ