Παρίσι: Γνωστός στις γαλλικές αρχές ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι – Είχε ανεβάσει βίντεο εκδίκησης για το ISIS

Γνωστός στις γαλλικές αρχές είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/12) στο Παρίσι, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι έναν Γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε ακόμη δύο περαστικούς.

Πρόκειται για τον 26χρονο Γάλλο Armand R., και σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro, παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και δικαιοσύνης για τη σχέση του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ και ως άτομο με πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, γεγονός που επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας που πήγε στον τόπο του εγκλήματος. «Ήταν υπό ψυχιατρική και νευρολογική θεραπεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δράστης της τραγωδίας συνελήφθη, ενώ φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»).

Είχε καταδικαστεί το 2016

Ο Armand R. είχε συλληφθεί από το DGSI (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας) ως ύποπτος για επίθεση με όπλο σε συνοικία του Παρισιού, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί την ίδια χρονιά σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε από την πλευρά του, ότι ο δράστης αναφερόταν στη δολοφονία μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, «στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη» αλλά και ότι «η Γαλλία είναι συνένοχος του Ισραήλ».

Βίντεο όπου δήλωσε πίστη στο ISIS

Σύμφωνα με το France 24, πριν την επίθεση, ο δράστης είχε ανεβάσει ένα δίλεπτο βίντεο όπου δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και τον χαλίφη Αμπού Χαφς, ενώ παράλληλα σημείωνε πως θα επιτεθεί για να εκδικηθεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ