Πάπας Φραγκίσκος: 10χρονος έκλεψε την παράσταση και το… καπέλο του Ποντίφικα

Ο Πάπας Φραγκίσκος συγκινήθηκε από έναν 10χρονο με μαθησιακές δυσκολίες ο οποίος, στη διάρκεια της εβδομαδιαίας γενικής ακρόασης στο Βατικανό, ανέβηκε στη σκηνή, προσέγγισε τον Ποντίφικα χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από τους άνδρες ασφαλείας, και ζήτησε το παπικό καπέλο, το τσουκέτο, όπως είναι γνωστό, για να το φορέσει.

Πάπας Φραγκίσκος - 10χρονος

Ο Πάπας, χαμογελώντας, έσφιξε το χέρι του μικρού Πάολο και του προσέφερε θέση στα δεξιά του για να καθίσει, ενώ ο μονσινιόρ Λεονάρντο Σαπιέντσα, επικεφαλής πρωτοκόλλου, σηκώθηκε για να παραχωρήσει τη θέση του στον 10χρονο.

Πάπας Φραγκίσκος - 10χρονος

Το αγόρι ενθουσιασμένο, άρχισε να χειροκροτά, με τον Πάπα αργότερα να επαινεί τον μικρό για τον τρόπο του “να πλησιάσει και να κινείται ελεύθερα σαν να ήταν στο σπίτι του”.

Πράγματι, στη διάρκεια της ομιλίας του Πάπα ο 10χρονος σηκώθηκε αρκετές φορές από την καρέκλα του, προχώρησε ελεύθερα στη σκηνή, πλησίασε τον Ποντίφικα και έδειξε το τσουκέτο του.

Πάπας Φραγκίσκος - 10χρονος

Τελικά, η επιθυμία του Πάολο έγινε πραγματικότητα και του έδωσαν ένα λευκό καπέλο ίδιο με του Πάπα. Στη συνέχεια, ικανοποιημένος, ο 10χρονος κατέβηκε από τη σκηνή και επέστρεψε κοντά στην οικογένειά του, με τους παριστάμενους να χειροκροτούν με ενθουσιασμό.

Πάπας Φραγκίσκος - 10χρονος

“Ευχαριστώ αυτό το αγόρι για το μάθημα που έδωσε σε όλους μας” είπε ο Φραγκίσκος στο τέλος της ακρόασης, επαινώντας τον αυθορμητισμό και την ελευθερία των παιδιών.

Πάπας Φραγκίσκος - 10χρονος

Επισημαίνοντας την αναπηρία του Πάολο, ο Πάπας τόνισε: “Είθε ο Κύριος να τον βοηθήσει σ’ αυτόν τον περιορισμό, όπως θα μεγαλώνει, επειδή μας προσέφερε αυτήν τη μαρτυρία, που προήλθε από την καρδιά. Τα παιδιά δεν έχουν αυτόματο μεταφραστή από την καρδιά στη ζωή: η καρδιά πάει πάντα μπροστά” είπε μεταξύ άλλων.

 

Πάπας Φραγκίσκος - 10χρονος

Πηγή φωτό: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ