Πακιστάν: Εκτέλεση δι’ απαγχονισμού εξαιτίας της έκκλησής του να αλλάξει ο νόμος περί βλασφημίας

Οι αρχές του Πακιστάν εκτέλεσαν σήμερα δι’ απαγχονισμού τον άνδρα που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον κυβερνήτη του Πουντζάμπ το 2011, μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα και δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Αιτία του φόνου ήταν ότι ο πολιτικός καλούσε να τροποποιηθεί το εξαιρετικά αυστηρό νομικό πλαίσιο για τη βλασφημία στο Πακιστάν — όπου οποιαδήποτε προσβολή εναντίον του ισλάμ επισύρει τη θανατική ποινή.

Οι αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού σε όλη την επικράτεια του Πακιστάν, καθώς αναμένεται να ξεσπάσουν διαδηλώσεις από μερίδα του πληθυσμού που χαρακτήριζε ήρωα τον δράστη της δολοφονίας, τον Μουμτάζ Κάντρι, μετέδωσε το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV.

«Στις 04:35, ο Κάντρι οδηγήθηκε στην αγχόνη», δήλωσε από τηλεφώνου στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματικός της αστυνομίας. Ο αξιωματικός ζήτησε να μην κατονομαστεί, λόγω της διαμάχης που έχει προκαλέσει η υπόθεση.

Ο Κάντρι, ο οποίος ήταν τότε 26 ετών και υπηρετούσε στην αστυνομία, ασκούσε χρέη σωματοφύλακα του κυβερνήτη Σαλμάν Ταζίρ, σημαίνοντος στελέχους του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (PPP) όταν τον δολοφόνησε, το 2011, καθώς το θύμα έβγαινε από ένα καφενείο στο Ισλαμαμπάντ.

Πολλοί στο Πακιστάν θεωρούσαν ήρωα τον φανατικό ισλαμιστή Κάντρι, ο οποίος είχε υποστηρίξει στην ομολογία του πως έδρασε μόνος του και ότι δεν ανήκε σε καμία οργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Απαγορεύουν τον Βαλεντίνο στο Πακιστάν

Το Πακιστάν «κατέβασε» τα σάιτ με πορνό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ