«Ουσιαστικές οι συζητήσεις στη Γενεύη»

«Ουσιαστικές οι συζητήσεις στη Γενεύη»

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επέμεινε ότι οι μαραθώνιες συνομιλίες στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν υπήρξαν “πολύ ουσιαστικές” παρότι δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο Λαβρόφ υποστήριξε τις συνομιλίες που έληξαν τα ξημερώματα της Κυριακής λέγοντας ότι “μόνο μέσω διαπραγματεύσεων” μπορεί να επιτευχθεί η μείωση του κινδύνου διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

“Είναι απολύτως σημαντικό για εμάς και η διεθνής κοινότητα ενδιαφέρεται πολύ να εξαλείψει τον κίνδυνο διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω διαπραγματεύσεων”, δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στο Νέο Δελχί ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Γενεύης.

“Η στρατηγική είναι να αποκηρύξουμε τις απειλές και τις κυρώσεις και να προχωρήσουμε με έναν τρόπο επιχειρηματικού τύπου. Η νέα κυβέρνηση του Ιράν έχει υπάρξει πολύ αποφασιστική σε αυτό το θέμα και οι συνομιλίες ήταν πολύ ουσιαστικές”, δήλωσε ο Λαβρόφ, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Λαβρόφ ύστερα από συνάντηση που είχε στο Νέο Δελχί με τους ομολόγους του της Κίνας και της Ινδίας με θέμα την περιφερειακή ασφάλεια και οικονομικά ζητήματα. Η συζήτηση περιελάμβανε το θέμα ασφάλειας του Αφγανιστάν, αλλά όχι και το ιρανικό ζήτημα.

Το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις απέτυχαν χθες να καταλήξουν σε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κατά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, αλλά διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος κατά τις τριήμερες συνομιλίες οι οποίες θα επαναληφθούν στις 20 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ