Ουρουγουάη: Έκρυψαν 50 κιλά κοκαΐνη σε σανίδες του σερφ

Κρυμμένη κοκαΐνη σε μυστικά διαμερίσματα σε σανίδες του σερφ με προορισμό την Ευρώπη βρήκαν οι αρχές της Ουρουγουάης.

Συνελήφθησαν τρεις φερόμενοι ως διακινητές ναρκωτικών, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αρχές στο Μοντεβίδεο. Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου, την 23η Μαΐου από την αστυνομία, σε πακέτα τα οποία θα παραλαμβάνονταν από εταιρεία μεταφοράς φορτίων και είχαν προορισμό το εξωτερικό.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος σταμάτησε μπροστά σε κιβώτιο που περιείχε έξι σανίδες του σερφ, συνολικού βάρους 104 κιλών.

Σε καθεμιά τους εντοπίστηκαν κατόπιν κρυψώνες γεμάτες με κοκαΐνη.

Αρχικά κατασχέθηκαν 40,66 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε πέντε σανίδες. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν όμως να αφήσουν την κοκαΐνη που ήταν κρυμμένη στην έκτη σανίδα να φύγει, να γίνει «ελεγχόμενη παράδοση» στους παραλήπτες της, ώστε να συλληφθούν.

Την 7η Ιουνίου, η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε στη Λισαβόνα δυο Ιταλούς που περίμεναν τις σανίδες, που έφθασαν πέντε ημέρες νωρίτερα, έπειτα από ενδιάμεσο σταθμό στην Ισπανία, και κατέσχεσαν τα 9,3 εναπομείναντα κιλά της κοκαΐνης.

Τρίτος Ιταλός, που βαραίνουν υποψίες ότι ενεχόταν μαζί με τον έναν από τους δυο άλλους φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών στην αποστολή των σανίδων από την Ουρουγουάη, συνελήφθη στην Ιταλία. Οι τρεις ύποπτοι προφυλακίστηκαν.

«Η επιχείρηση αυτή είναι άνευ προηγουμένου στη χώρα μας, λόγω του εύρους της σε ό,τι αφορά τη διεθνή συνεργασία», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της Ουρουγουάης, ο Χοσέ Μανουέλ Ασαμπούγια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με τη συμμετοχή μέσω βιντεοδιάσκεψης εκπροσώπων των αρχών άλλων κρατών που ενεπλάκησαν.

Η Ουρουγουάη, ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε κόμβο της διακίνησης κοκαΐνης προερχόμενης από την Κολομβία και το Περού με προορισμό την Ευρώπη, σημειώνουν ειδικοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ