Ουγγαρία: «Πράσινο φως» από τη Βουλή στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Είναι μία ιστορική μέρα»

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας επικύρωσε σήμερα (26/02) το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Πλέον όλα τα μέλη της Συμμαχίας έχουν δώσει το πράσινο φως και η σκανδιναβική χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Η επικύρωση του πρωτοκόλλου στην ουγγρική Βουλή εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (188 ψήφοι επί συνόλου 199 βουλευτών), δίνοντας τέλος σε σχεδόν δύο χρόνια αναμονής.

Σουηδός πρωθυπουργός: «Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα»

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα», δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, αμέσως μετά την επικύρωση από την Ουγγαρία του πρωτοκόλλου για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας εντός του ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Κρίστερσον.

Η επικύρωση του πρωτοκόλλου στην ουγγρική Βουλή εγκρίθηκε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία (188 ψήφοι επί συνόλου 199 βουλευτών), δίνοντας τέλος σε σχεδόν δύο χρόνια αναμονής.

Πλέον όλα τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας έχουν δώσει το πράσινο φως και η σκανδιναβική χώρα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Η Σουηδία θα γίνει ο 32ος Σύμμαχος του ΝΑΤΟ»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε σήμερα την επικύρωση από το ουγγρικό κοινοβούλιο της ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία.

“Τώρα που όλοι οι Σύμμαχοι έχουν δώσει την έγκρισή τους, η Σουηδία θα γίνει ο 32ος Σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η ένταξη της Σουηδίας θα μας κάνει όλους πιο δυνατούς και ασφαλέστερους”, είπε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στο X.

Η Ουγγαρία ήταν μέχρι σήμερα η τελευταία μεταξύ των 31 μελών του ΝΑΤΟ που δεν είχε εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ