Ουκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία του Κιέβου – Σφοδρά πυρά και εκρήξεις σε όλη τη χώρα

Υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα και, χωριστά, ότι περιοχές κοντά στο Σούμι, την Πολτάβα και τη Μαριούπολη έχουν χτυπηθεί από αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Νέο βίντεο του Ζελένσκι: Μην πιστεύετε τα ψέματα, είμαι εδώ – Το μήνυμα για την μάχη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση.

Ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι Σεργκίι Νικιφόροφ δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, πως η ηγεσία του Κιέβου είναι σε επαφή με τη Μόσχα για την ενδεχόμενη διεξαγωγή συνομιλιών, όμως η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Ουκρανία απέρριψε αρχικά τις συνομιλίες και ανέβαλε τη λήψη απόφασης μέχρι σήμερα.

Η Ρωσία είχε αποδεχθεί προηγουμένως την πρόταση του Ζελένσκι για συνομιλίες, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ να τη χαρακτηρίζει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ρωσία θεωρεί πως η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ θα ήταν ο ιδανικός τόπος συνάντησης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πέτερ Σιγιάτρο πρότεινε να φιλοξενήσει τις συνομιλίες στη χώρα του. Αμφότερες οι πλευρές έλαβαν πρόσκληση και διαμήνυσαν ότι εξετάζουν την πρόταση, δήλωσε εκπρόσωπος στη Βουδαπέστη.

Με νέο βίντεο επανήλθε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι. “Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Γιατί τα όπλα μας είναι η αλήθεια. Και η αλήθεια μας είναι ότι αυτή είναι η γη μας, η χώρα μας, τα παιδιά μας. Και θα τα υπερασπιστούμε όλα!” είναι το μήνυμά του, ενώ η πολιορκία του Κιέβου από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζεται.

“Μην πιστεύετε τα ψέματα” τόνισε απορρίπτοντας τις αναφορές ότι είχε φύγει από την χώρα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας φαίνεται να γύρισε το βίντεο με το κινητό του στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί. Το κλιπ είναι των 40 δευτερολέπτων.

«Υπάρχουν πολλές fake πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση. Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ