Ουκρανία: Πυροβόλησαν το κομβόι με τους Έλληνες στη διαδρομή από τη Μαριούπολη

Στη Ζαπορίζια έφθασε το κομβόι των 66 ανθρώπων που ξεκίνησε από τη Μαριούπολη, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι Έλληνες. Στον δρόμο όμως, έχουν προστεθεί πολλοί ακόμη, με τον αριθμό των οχημάτων να ξεπερνά πλέον τα 40 και να φθάνει ακόμη και τα 50.

Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Χρήστος Μαζανίτης, στα αυτοκίνητα επιβαίνουν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ σε ένα βρίσκονταν μόνες τους δύο γυναίκες με μικρά παιδιά επίσης. Στόχος είναι να διανύσουν την απόσταση και να φτάσουν στη Ρουμανία. Κύριο μέλημα είναι να βρουν βενζινάδικα να φουλάρουν τα ντεπόζιτά τους,

Έκανε λόγο για εικόνες φρίκης που είδαν σε ένα βομβαρδισμένο χωριό. Βγαίνοντας από αυτό, είδαν γέφυρα που είχε ανατιναχθεί και μπήκαν σε αγροτικό δρόμο για να την παρακάμψουν. Ωστόσο, εκεί δέχθηκαν πυρά, αλλά δεν ξέρουν ποιος ήταν αυτός που πυροβόλησε.

Δύο σφαίρες πέτυχαν αυτοκίνητα που ήταν στο κομβόι με αποτέλεσμα να σκάσουν τα λάστιχά τους και  εκείνη τη στιγμή αναγκάστηκαν να βάλουν τη ρεζέρβα ζώντας αγωνιώδεις στιγμές.

Από την πλευρά του ο ανταποκριτής του Open, Σωτήρης Δανέζης περιέγραψε επίσης με συγκλονιστικό τρόπο την αγωνιώδη διαδρομή από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια.

Τόνισε ότι μόλις πέρασαν την έξοδο της Μαριούπολης, περίπου πέντε χιλιόμετρα μετά, έπεσαν μπροστά σε ουλαμό ρωσικών αρμάτων μάχης, όπου περίπου 44 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα έκλειναν μεγάλο σταυροδρόμι. Οι στρατιώτες έστρεψαν τα πυροβόλα και σημάδευαν τα αυτοκίνητα. Αιφνιδιάστηκαν που είδαν μπροστά τους τόσο μεγάλο κομβόι.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου 20 λεπτά και οι Ρώσοι άφησαν το κομβόι να περάσει. Όπως είπε και νωρίτερα ο Χρήστος Μαζανίτης, όταν πέρασαν το βομβαρδισμένο χωριό ώρα αργότερα, θέλησαν να διασχίσουν τη γέφυρα, αλλά δυστυχώς αυτή είχε πέσει. Έτσι, αναζήτησαν εναλλακτική οδό από χωματόδρομους. 500 μέτρα μετά τα πρώτα αυτοκίνητα δέχθηκαν πυροβολισμούς και έτσι αναγκάστηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών με τα αυτοκίνητα να έχουν σκασμένα λάστιχα από τους πυροβολισμούς.

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος Γιάννης Χαραμίδης του MEGA, στην ανταπόκρισή του είπε πως το αυτοκίνητο της αποστολής του Μεγάλου Καναλιού δέχτηκε θραύσμα από πυρά στη διάρκεια της διαδρομής από τη Μαριούπολη. Όπως είπε ότι ήταν προειδοποιητικά πυρά και δεν ήταν στόχος με αποτέλεσμα θραύσμα να πετύχει το λάστιχό τους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ