Ουκρανία: “Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν το ελληνικό κομβόι από τη Μαριούπολη” – Οι ανησυχητικές πληροφορίες

Συναγερμός έχει σημάνει έπειτα από πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να χτυπήσουν το ελληνικό κομβόι από τη Μαριούπολη, προκειμένου να κατηγορήσουν τους Ουκρανούς που μάχονται στην περιοχή και να μειωθεί το κύμα υποστήριξης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο, που είναι ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια Τelegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Ονισένκο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφορικά με αυτές τις πληροφορίες, σημείωσε: “Το τάγμα Αζόφ είναι από το 2015 κομμάτι του ουκρανικού στρατού, δεν είναι εθελοντικό ή αυτόνομο τάγμα, αλλά είναι έμμεσο κομμάτι του ουκρανικού στρατού, όπου υπηρετούν πολλοί Έλληνες της Αζοφικής. Δεν υπάρχουν παραστρατιωτικές ομάδες που να δρουν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το μήνυμα που δημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες της Ουκρανίας ή σε κανάλια του Telegram έλεγε: “Προσοχή: Ρώσοι εισβολείς σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά πολιτών της Ελλάδας. Οι Ρώσοι κατακτητές υπό την ψευδή σημαία του ουκρανικού τάγματος Αζόφ ετοιμάζουν επίθεση στο κομβόι εκκένωσης που έχει στήσει το ελληνικό προξενείο στη Μαριούπολη. Έτσι η ρωσική πλευρά θα προσπαθήσει να δυσφημήσει την Ουκρανία σε διεθνές επίπεδο για να μειώσει τον βαθμό στήριξης που παρέχεται στη χώρα μας”. Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο δήθεν κίνδυνος του τάγματος Αζόφ θα χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακό εργαλείο προκειμένου να αμαυρώσει την ουκρανική πλευρά και να μειώσει τη διεθνή στήριξη που λαμβάνει η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι το ελληνικό κομβόι βρίσκεται στη Ζαπορίζια, ενώ τελικός προορισμός είναι η Ρουμανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ