Μπόρις Τζόνσον: “Ο Πούτιν έχει ήδη διαπράξει εγκλήματα πολέμου” – Τι είπε για τις κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, κατήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων, που πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα, παρουσία του Ουκρανού πρεσβευτή, Βαντίμ Πριστάικο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία ότι μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη για “εγκλήματα πολέμου” στην Ουκρανία λόγω των όπλων που χρησιμοποιεί εναντίον των αμάχων και κάλεσε τον ΟΗΕ να “απαιτήσει” τη ρωσική υποχώρηση.

“Αυτό που έχουμε ήδη δει εκ μέρους του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν σε ό,τι αφορά τη χρήση πυρομαχικών που εξαπολύονται εναντίον αθώων αμάχων, αυτό αποτελεί ήδη κατά τη γνώμη μου έγκλημα πολέμου”, είπε ο Μπόρις Τζόνσον, ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, οι οποίοι σηκώθηκαν για να χειροκροτήσουν τον Ουκρανό πρεσβευτή.

“Ο Πούτιν έκανε σοβαρό λάθος υπολογισμού στην ειδεχθή επίθεσή του εναντίον ενός κυρίαρχου έθνους”, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Και συμπλήρωσε: “Υποτίμησε την εξαιρετική δύναμη ψυχής του ουκρανικού λαού καθώς και την ενότητα και την αποφασιστικότητα του ελεύθερου κόσμου να αντιτεθεί στη βαρβαρότητα”.

Επιπλέον, κάλεσε τις χώρες μέλη του ΟΗΕ να καταδικάσουν, κατά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση που προβλέπεται να διεξαχθεί σήμερα, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να “απαιτήσουν από τον Πούτιν να αποσύρει τα άρματα μάχης’: “Ναι, αντίθετα, ο Πούτιν ενισχύει τις προσπάθειες, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την οικονομική πίεση”.

Ουκρανός πρεσβευτής - Βρετανία
Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από την αίθουσα των Κοινοτήτων, καθώς οι βουλευτές τον χειροκροτούσαν – Jessica Taylor/AP

Απαντώντας σε ερώτημα της αντιπολίτευσης, γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιβάλλει κυρώσεις στον δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, αρνήθηκε να σχολιάσει μια “ατομική περίπτωση”.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το Λονδίνο θα “συνεχίσει να σφίγγει τον κλοιό” στη ρωσική εξουσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ