Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε το βράδυ όταν έγινε γνωστό ότι χτυπήθηκε από τους Ρώσους το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια στην Ουκρανία. Μία κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας που προκάλεσε οργή και κατακραυγή.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις ουκρανικές Αρχές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο.

«Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν στο πυρηνικό εργοστάσιο τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας πυρκαγιά σε κτίριό του. Η φωτιά κατασβέστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Ουκρανία: Συναγερμός από την πυρκαγιά εκτός της περιμέτρου στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Η πυρκαγιά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, το μεγαλύτερο του είδους στην Ευρώπη, ξέσπασε σε κτίριο που χρησιμοποιείτο για εκπαίδευση των εργαζομένων, εκτός της περιμέτρου της εγκατάστασης, καθησύχασε η ουκρανική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα.

Ο διευθυντής του εργοστασίου δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ukraine 24 ότι δεν διαπιστώνεται διαρροή ραδιενέργειας από κανέναν αντιδραστήρα. Λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρο Ορλόφ, στην περιοχή μαίνονται μάχες ανάμεσα σε ρωσικά στρατεύματα και ουκρανικές δυνάμεις και υπάρχουν απώλειες. Ο αιρετός δεν έδωσε λεπτομέρειες, ούτε κάποιον απολογισμό.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο ρωσικός στρατός ενέτεινε την προσπάθειά του να καταλάβει την εγκατάσταση και ότι είχε αναπτύξει στην περιοχή πολλά άρματα μάχης.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει πλέον εισέλθει στην ένατή της ημέρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ