Ουκρανία: Μυστήριο με την έγκυο της Μαριούπολης – Τι λέει από τη Ρωσία για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου

Νέο βίντεο με την Marianna Vishegirskaya, την έγκυο από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τη διάσημη Ουκρανή Blogger που είχε κατηγορηθεί από τη Μόσχα ότι πόζαρε ως έγκυος στον βομβαρδισμό νοσοκομείου της Μαριούπολης. Οι φωτογραφίες της είχαν γίνει viral, όμως η Μόσχα επέμενε να την χαρακτηρίζει “ηθοποιό”.

«Ο βομβαρδισμός έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στον Guardian. «Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν», περιέγραψε.

Τώρα, σε μια περίεργη ομολογουμένως ανατροπή, σε νέα της συνέντευξη σε ρωσικά ΜΜΕ αμφισβητεί ότι έγινε αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν και πιστεύει ότι «χτυπήθηκε από οβίδες».

Η Marianna μαζί με την οικογένεια της φαίνεται πώς ήταν από τους αμάχους που εκκενώθηκαν στη Ρωσία είτε σε περιοχή του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους Ρώσους αυτονομιστές. Η κυβέρνηση της Ουκρανία είχε καταγγείλει την εκκένωση Ουκρανών αμάχων στη ρωσική επικράτεια.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram, η Marianna Vishegirskaya υποστηρίζει ότι Ουκρανοί στρατιώτες είχαν μετατρέψει το νοσοκομείο σε στρατιωτική βάση και αναφέρει πως δημοσιογράφοι του Associated Press ήταν εκεί από την αρχή και την βιντεοσκόπησαν χωρίς τη θέλησή της.

Επίσης κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι έκοψαν και σημεία από συνέντευξή της που αποκάλυπτε πως κανείς στο μαιευτήριο δεν άκουσε αεροπορική επιδρομή και βομβαρδισμούς, παρά μόνο δύο εκρήξεις. Στη συνέντευξη στα ρωσικά ΜΜΕ, αποκαλύπτει επίσης, πως Ουκρανοί στρατιώτες είχαν κάνει κατάληψη του νοσοκομείου και το είχαν μετατρέψει σε στρατιωτική βάση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ