Ουκρανία: Φρικιαστική φωτογραφία με πτώματα στρατιωτών να σχηματίζουν το “Ζ”

Το ανατριχιαστικό πρόσωπο του πολέμου έρχεται πάλι στην επιφάνεια, με τη δημοσίευση μιας φρικτής εικόνας από χωριό της ευρύτερης περιοχή γύρω από το Χάρκοβο, στην Ουκρανία.

Η φωτογραφία προέρχεται από βίντεο που μετέδωσε το Ασοσιέητεντ Πρες και δείχνει πτώματα στρατιωτών τοποθετημένα έτσι στο δρόμο, ώστε να αναπαριστούν το γράμμα “Ζ”, που είναι χαρακτηριστικό των ρωσικών δυνάμεων που έχουν εισβάλλει στην Ουκρανία. Η φρικτή φωτογραφία ελήφθη στις 2 Μαΐου και αναρτήθηκε στις 3 Μαΐου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο με την εξής λεζάντα:

«Τα σώματα αγνώστων ανδρών, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες, τοποθετημένα ώστε να σχηματίζουν το γράμμα Ζ, σύμβολο της ρωσικής εισβολής, βρέθηκαν κοντά σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις στα περίχωρα του Χάρκοβο, στην Ουκρανία, τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σε μια επιτυχημένη αντεπίθεση, απώθησαν τις ρωσικές από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο. Σε αυτή την επιχείρηση ανακαταλήφθηκε και το χωριό που βρέθηκαν τα πτώματα των στρατιωτών.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες εισέβαλαν στην περιοχή από τα ανατολικά, έξω από το Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, τη Δευτέρα και κατάφεραν να ανακαταλάβουν την πόλη Staryi Saltiv, περίπου 30 μίλια μακρύτερα, σύμφωνα με ενημέρωση των υπηρεσιών πληροφοριών του αμερικανικού Πενταγώνου.
Δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να βγουν από το Χάρκοβο πίσω από τα προελαύνοντα στρατεύματα περιέγραψαν την κοντινή ύπαιθρο ως «υπαίθριο νεκροταφείο», με τους δρόμους και τα χωράφια γεμάτα πτώματα. Τα πτώματα πολιτών βρέθηκαν επίσης μέσα σε διαμερίσματα και σε καμένα οχήματα σε κοντινή απόσταση.

Το “Ζ”

Το γράμμα “Ζ”, ένα φαινομενικά απλό γράμμα του αλφάβητου, έχει γίνει σύμβολο της ρωσικής εισβολής. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, η Daily Mail το είχε περιγράψει ως «η σβάστικα της Ρωσίας». Από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά, στις 19 Φεβρουαρίου, σε ρωσικά τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα στην εισβολή, έχουν διατυπωθεί πολλές εικασίες για το τι συμβολίζει και πώς χρησιμοποιείται.

Εντωμεταξύ τα πτώματα ακόμα 20 αμάχων βρέθηκαν κατά τις τελευταίες 24 ώρες στην περιφέρεια του Κιέβου, την οποία για πολλές εβδομάδες είχε εν μέρει καταλάβει ο ρωσικός στρατός, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική αστυνομία.

Τα 20 πτώματα βρέθηκαν “στην Μποροντιάνκα, στα χωριά που δεν απέχουν πολύ από εκεί και στα χωριά της περιφέρειας του Βίτσγκοροντ”, διευκρίνισε ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας Αντρί Νεμπίτοφ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. “Συνολικά 1.235 πτώματα αμάχων έχουν βρεθεί και εξεταστεί”, είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι από αυτά, τα 800 έχουν ήδη “εξεταστεί από τους ιατροδικαστές”. Σύμφωνα με την αστυνομία, 282 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ