Ουκρανία: Επίθεση με ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ – Νεκρός στρατιώτης σύμφωνα με το RT

Αυξάνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, καθώς ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε στο Ντονμπάς, στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, έπειτα από επίθεση από ουκρανικό drone, σύμφωνα με το RT.com, που επικαλείται τον ηγέτη της περιοχής, Ντένις Πουσίλιν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, η Ουκρανία μπλοκάρει μερικά από τα drone. “Πριν από λίγες ώρες, ένα drone έριξε εκρηκτικό μηχανισμό, ο στρατιώτης μας πέθανε, αυτή η πληροφορία δεν υπάρχει καν στο ρεπορτάζ”, είπε στον αέρα του Rossiya-1 ο  Πουσίλιν, σύμφωνα με το TASS. Όπως πρόσθεσε: “Η Ουκρανία εκτοξεύει τα δικά της drone και οι στόχοι είναι ξεκάθαροι και προφανείς”. Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, το θύμα είναι στρατιώτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Νωρίτερα, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε πως εφόσον η Ρωσία δεν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία, αυτή είναι η ώρα να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τα σύνορα των δύο χωρών, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Εάν ο πρόεδρος Πούτιν πραγματικά δεν θέλει τον πόλεμο ή την αλλαγή καθεστώτος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ ότι αυτή είναι η ώρα η Μόσχα να αποσύρει τους στρατιώτες και τον βαρύ οπλισμό και να ξεκινήσει έναν σοβαρό διάλογο… ο οποίος μπορεί να ενισχύσει τη συνολική ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Λαβρόφ - Μπλίνκεν

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε ότι υπάρχουν λόγοι για να συζητηθούν οι ανησυχίες της Μόσχας μέσω απευθείας συνομιλιών με την Ουκρανία.

«Ο Άντονι Μπλίνκεν συμφώνησε ότι υπάρχουν λόγοι για να συνεχιστεί ο διάλογος για το θέμα της ασφάλειας της Ρωσίας. Θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε ο Λαβρόφ στη ρωσική τηλεόραση, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ