Στις 21 Φεβρουαρίου το εμβόλιο Novavax στην Ελλάδα – Τι ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους

Στις 21 Φεβρουαρίου αναμένεται στην Ελλάδα το εμβόλιο Novavax κατά του κορονοϊού, όπως είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, “η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει το επόμενο χρονικό διάστημα, Φεβρουάριο και Μάρτιο, 474.000 δόσεις του εμβολίου Novavax.

Η πρώτη παραλαβή αναμένεται στις 21/2, 168.000 δόσεις και θα ενταχθεί και αυτό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. Θα ανοίξουν συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα σε πολύ συγκεκριμένα σημεία της χώρας, από τις αρχές Μαρτίου”.

Το εμβόλιο της Novavax, NVX-CoV2373, είναι ένα ανασυνδυασμένο ανοσο-ενισχυμένο εμβόλιο έναντι της πρωτεΐνης S του SARS-CoV-2 που βασίζεται στην τεχνολογία των νανοσωματιδίων που έχει δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα έναντι της COVID-19 σε μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), με ανακοίνωσή του τον Δεκέμβριο του 2021, συνέστησε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο κατά της Covid-19 της Novavax (Nuvaxovid, γνωστό και ως NVX-CoV2373), σε άτομα ηλικίας από 18 ετών.

Το Nuvaxovid είναι το πέμπτο εμβόλιο που συνιστάται στην ΕΕ για την πρόληψη της COVID-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΜΑ, το Nuvaxovid είναι ένα εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες και μαζί με τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια, θα υποστηρίξει τις εκστρατείες εμβολιασμού στα κράτη-μέλη της ΕΕ κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης φάσης της πανδημίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ